L’Estat aportarà 100.000 euros a Calella per La Muntanyeta

2020-12-03T20:32:41+01:0003/12/2020|

Es tracta de la negociació del PDeCAT als pressupostos de l’Estat 2021 amb PSOE i Unidas Podemos. Pel camí s’han quedat 400.000 euros més per la Muntanyeta i 150.000 euros pel Museu-Arxiu; aquests últims no es van arribar a plantejar tot i la il·lusió amb què ho anunciava l’alcaldessa a les xarxes socials.

Com ja avançava CALELLA COMUNICACIÓ, la negociació dels pressupostos de l’Estat arrencava amb una partida destinada directament a Calella provinent del Ministeri de Cultura i Esports, capitanejat pel socialista José Manuel Rodríguez Uribes que ha negociat amb Ferran Bel, diputat del PDeCAT -el mateix partit que milita l’alcaldessa de Calella Montserrat Candini-. El pressupost estatal de 2021 s’ha debatut aquesta setmana i s’ha acabat aprovant per una majoria àmplia.

De les 300 esmenes a la Llei de Pressupostos de l’Estat 2021 que el PDeCAT havia presentat, n’hi havia una que feia referència directa a Calella. Es tractava d’una aportació a l’Ajuntament de Calella per les obres -ja iniciades a l’estiu passat- de La Muntanyeta, en concret per la millora dels vestidors, el paviment de la zona esportiva i la sala de fitness.

La Llei de Pressupostos de 2021 comptava amb esmenes a la totalitat que havia presentat Coalició Canària, Junts per Catalunya, FORO, la CUP, VOX, PP i BNG. També s’hi havien presentat 3794 esmenes en el seu articulat.

Bel ha explicat als mitjans que s’han acceptat una sèrie d’esmenes presentades pel seu partit i que inclouen partides directes als municipis, com per exemple la redacció del projecte de l’ampliació de l’estació de Bellissens de Reus, l’aïllament acústic al municipi del Vendrell, els 100.000 euros per les obres de la Muntanyeta o uns altres 100.000 euros per al Monestir de Poblet. D’aquesta manera els quatre diputats del PDeCAT han fet possible, amb els seus vots, l’aprovació favorable del pressupost. Tot i això, que aquests diners apareguin al pressupost és un primer pas, però no és definitiu perquè després s’acabi fent realitat.

El pressupost s’ha aprovat amb una àmplia majoria de 188 diputats. ERC, EH Bildu, PDeCAT, PNB, Más País, Compromís, Nueva Canarias, Teruel Existe i el PRC que s’han unit al PSOE i Unidas Podemos. Hi han votat en contra els diputats del PP, VOX, Ciutadans, BNG, CC, Fòrum Astúries, UPN, JxCAT i la CUP.

El projecte de Llei de Pressupostos de 2021 entra la propera setmana al Senat per ser aprovat definitivament abans de finals d’any.

Comparteix el contingut!

Go to Top