Gestvia buida l’aparcament de l’Hospital 2 per permetre iniciar els treballs per construir el supermercat

A l'aparcament de l'Hospital 2 ja no es pot aparcar

  • L’aparcament de 127 places situat davant de l’Hospital de Calella deixa d’estar gestionat per Gestvia des d'avui i es dona pas a l’inici de la construcció del futur supermercat Aldi. Els partits a la oposició, amb representació al Consell d’Administració de Gestvia, demanen una reunió extraordinària del seu òrgan administratiu perquè creuen que s’estan prenent decisions massa de pressa i sense comunicar.

2021-01-10T20:18:31+01:0008/01/2021|

Tot just fa 48 hores que operaris de Gestvia van col·locar papers informatius als cotxes estacionats a l’aparcament de l’Hospital 2 explicant que el pròxim dia 9 de gener estaria tancat de forma definitiva per l’inici de les obres del supermercat ALDI. Això ha afectat a 127 places. 

Aquest matí s’ha buidat de cotxes i demà es tancarà definitivament per iniciar els treballs de prospeccions per fer el replanteig del projecte de construcció tenint en compte que sota la capa d’asfalt del mateix aparcament es troben les restes romanes del jaciment del Roser.

El jaciment del Roser té una extensió d’uns 2.000 metres quadrats amb un alt valor arqueològic. Es tractava d’un centre productor d’àmfores i formava part d’una vil·la dedicada a la producció vitivinícola. Els propietaris del terreny estan obligats a excavar i conservar en el cas que s’aixequi l’asfalt.

La construcció del supermercat Aldi ha estat un projecte que va iniciar-se a finals de la legislatura anterior i que ha causat força polèmica a la ciutat. El Govern municipal va tirar endavant amb la modificació urbanística per permetre instal·lar-hi un supermercat i equipaments (abans el Pla General de Calella permetia només la construcció d’habitatges).

Grups de veïns s’hi van oposar en entendre que escanyaria el comerç local i van demanar una consulta popular sobre la instal·lació del supermercat, però el ple ho va desestimar. L’Associació de Comerciants de Calella també va presentar al·legacions a l’inici del procés però després les va retirar.

El ple municipal -amb el suport de Junts per Calella, PSC i Ciutadans- també va aprovar un conveni entre el promotor del supermercat i l’Ajuntament pel qual es permetia la modificació urbanística a canvi que el consistori disposés de la possibilitat de construir 3 plantes en alçada al damunt de l’espai del supermercat per utilitzar-se com a equipament municipal, el que representen 2.800 m2 de volada. La intenció era que es convertís en un annex de l’Hospital de Calella, tot i que finalment no s’utilitzarà per ús sanitari.

 Finalment, la Generalitat ha optat per no ampliar l’Hospital pel damunt del supermercat, sinó ampliar-lo per la zona d’aparcament que actualment s’està utilitzant.

Per sota del futur supermercat, però entrant a nivell per la part frontal hi haurà dues plantes d’aparcament -que compartiran espai amb les restes arqueològiques-. Aquest aparcament tindrà cabuda per 120 cotxes (inicialment se’n preveien 144).

De pressa i corrents

Els partits polítics de l’oposició (ERC, Comuns i CUP) han demanat una reunió extraordinària del Consell d’Administració de Gestvia per conèixer a fons els canvis organitzatius en els aparcaments de la ciutat. Consideren que no s’ha informat amb prou temps a la ciutadania, als treballadors de l’Hospital ni als propis consellers de Gestvia del tancament definitiu de l’aparcament de l’Hospital 2. A més, consideren que s’estan prenent decisions de l’empresa pública municipal de pressa i corrents i sense el debat corresponent als òrgans de representació politico-administratius.

Fonts municipals han confirmat a CALELLA COMUNICACIÓ que dimecres dia 13 hi haurà reunió del Consell d’Administració de Gestvia per abordar aquests temes.

Comparteix el contingut!

Go to Top