S’habilita temporalment l’aparcament del Toyca per vehicles particulars

  • Durant mig any, tant els calellencs com els visitants que vinguin a comprar a la nostra ciutat podran estacionar el seu vehicle a l’aparcament del Toyca que s’ha habilitat per aparcar turismes de forma gratuïta.

2021-01-10T20:45:00+01:0010/01/2021|

La nova bossa d’aparcament del Toyca estarà lliure durant mig any, només fins que s’iniciïn les obres del nou pàrquing de tres alçades de l’Hospital. A partir d’aquell moment, l’aparcament del Toyca serà només pels sanitaris que treballen a l’Hospital, tal com es va comentar a la presentació de l’ampliació del centre hospitalari a finals de 2020.

Si els terminis de l’ampliació de l’Hospital es compleixen, al mes de juny s’iniciaria la construcció de l’aparcament de tres alçades a la part posterior del centre sanitari, darrera de Can Saleta. En aquest moment, els sanitaris de l’Hospital tenen el compromís adquirit de l’Ajuntament de Calella per poder aparcar a la bossa del Toyca. De moment, és lliure per a tothom amb 55 places.

El Toyca s’ha habilitat des d’abans de les festes de Nadal i ha coincidit en el temps amb l’inici dels treballs per fer aflorar el jaciment del Roser i començar a preparar el terreny per construir el supermercat Aldi, en el que temporalment es perdran 127 places d’aparcament situades a l’Hospital 2. El Toyca està pràcticament al costat, però disposa de menys de la meitat de places. Gestvia informarà al llarg d’aquesta setmana de noves bosses d’aparcament que substituiran les places que falten. Se’n preveu un altra al carrer Joan Coromines i Vigneaux, darrera de la Citroën.

L’aparcament és una de les patates calentes que té Calella i tant comerciants com particulars es queixen de la seva falta. Es perden 127 places a l’aparcament de l’hospital 2 i n’augmenten 55 a la bossa d’aparcament nou del Toyca. Aquest últim, mentre duri, és gratuït.

Per la zona, encara queda disponible l’aparcament de l’Hospital (146 places), el del Roser (52 places), el del Mercat (98 places -excepte els dissabtes al matí), Bartrina (30 places) i la Riera Capaspre (180 places). De moment encara es pot aparcar al Mercat 2 (88 places) fins que s’iniciïn les obres de construcció dels futurs pisos de Can Jané. 

Més lluny de l’Hospital queden disponibles els aparcaments de la Muntanyeta, Renfe, les Palmeres, la platja. I la zona turística, que és blau durant l’època estival. L’interior de la ciutat també disposa de 522 places. 

A diferència de l’Hospital 2, l’aparcament del Toyca és de zona blanca, per tant, és gratuït. Des del moment que es va habilitar, els veïns de la ciutat ja l’han utilitzat.

Habitualment, l’aparcament del Toyca s’ha utilitzat per estacionar autobusos. És on van a parar els busos que porten als turistes fins a la zona hotelera. De cara a aquest estiu, però, no es preveu que el turisme es pugui recuperar degut a la pandèmia, per tant, igual que l’any passat, arribaran pocs autocars amb turistes. Els autobusos podran aparcar a l’aparcament de sorra que hi ha a la Riera Capaspre.

Comparteix el contingut!

Go to Top