Un nou aparcament al carrer Joan Coromines aportarà unes 40 places gratuïtes

2020-03-04T14:08:53+01:0004/03/2020|

  • Calella tindrà una nova bossa d’aparcaments a les afores. Serà al carrer Joan Coromines, just per sobre de les cases unifamiliars al costat de la baixada de l’autopista. Està previst que estigui operatiu abans de final d’any.

El darrer ple va aprovar l’adscripció del terreny per Gestvia, que incorporarà una nova bossa d’aparcament gratuït similar al de la Riera Capaspre. Tindrà unes 40 places d’aparcament i s’accedirà a través del carrer Joan Coromines i Vigneaux. Actualment la zona del futur aparcament la utilitzen alguns conductors per aparcar-hi durant unes hores. La zona està plena de canyes que caldrà treure, anivellar el terreny i crear l’accés.

A aquest aparcament se li suma l’anunci d’ampliar la bossa de la Riera Capaspre fins a les 500 places. Davant la saturació del centre de la ciutat per la futura desaparició dels aparcaments del Mercat 2 i de l’Hospital 2 si s’acaba construint el supermercat previst, l’Ajuntament està buscant zones a les afores per ampliar les places d’aparcament de Calella. Si tot va bé, el pàrquing a l’aire lliure de Joan Coromines es podrà utilitzar després de l’estiu. La previsió és que estigui enllestit abans d’acabar l’any.

A tot això, també hi ha sobre la taula la proposta de Ciutadans de crear una altra bossa d’aparcament a l’espai que actualment ocupa l’edifici de l’antic Salicrú; Ciutadans dona suport al govern en algun dels temes clau de la legislatura i el govern podria, a canvi, acollir la proposta del partit taronja. A més, el seu regidor, Guillermo Gomis, és vicepresident de l’empresa municipal que gestiona la mobilitat a la ciutat, Gestvia. Tot plegat, un cop els pisos de Can Jané (zona Mercat 2) estiguin enllestits, l’Ajuntament adquiriria una planta d’aparcament sencera per a la gestió des de Gestvia. Aquest mes de març haurien de començar les obres però la dificultat en la venta dels habitatges ha fet que s’externalitzi aquest servei a immobilàries especialitzades. Se sap que hi ha compradors especulatius que han arribat a adquirir fins a 10 pisos i que posteriorment posarien en règim de lloguer.

A més d’aquest nou aparcament, el ple també va aprovar la prova pilot de la zona verda, un tema que ha lluitat el regidor de Ciutadans ja des de la vicepresidència de Gestvia. Comprendrà el Rierany dels Frares i els primers carrers de la part inferior de la N-II fins al carrer Ànimes, és a dir, una part de Maria Cristina, Monturiol, Moragas, Sant Antoni, Balmes, Cervantes, Costa i Fornaguera, Indústria i Amadeu. Començarà al mes de juny i durarà 8 mesos. Segons el govern, han escollit aquesta zona per la “pressió” que provoca la zona verda de Poblenou. La oposició, en canvi, no veu amb bons ulls la implantació de zona verda, ja que, diuen, no afavoreix la rotació de vehicles i la seva voluntat és la de “pacificar” Calella.

Comparteix el contingut!

Go to Top