L’índex de risc de brot a Calella frega els mil punts

  • El CAP de Calella fa proves PCR a les persones amb símptomes i als seus contactes
  • La situació epidemiològica a Calella continua a l’alça. Els nous casos de coronavirus se succeeixen contínuament i puja l’índex de rebrot.

2021-01-14T16:05:47+01:00 14/01/2021|

Continua pujant l’índex de risc de brot a la nostra ciutat. Ja se situa als 966,91 punts, a poc més de 30 de tornar a arribar als mil. En els últims dies no ha deixat de créixer, fruit de la flexibilització de les mesures durant el Nadal.

Durant la darrera setmana s’han diagnosticat 80 nous positius, 120 si tenim en compte les últimes dues setmanes, segons les últimes dades disponibles del Departament de Salut. El dia 7 de gener, tot just després de festes, va haver un pic de 28 casos positius i el dia 11, dia de la tornada a l’escola, va haver una nova pujada amb 22 nous casos. Coincideix en dates amb els contagis durant el Nadal.

La taxa de reproducció de l’epidèmia també augmenta, arribant a 1,83. Això vol dir que cada 10 persones en contagien 18 i, per tant, que la pandèmia creix.

A Catalunya, les dades tampoc són esperançadores. En total, s’han contagiat 444.563 persones. L’evolució de la pandèmia continua a l’alça, motiu que ha portat al Govern a mantenir durant una setmana més, fins al diumenge 24 de gener, les restriccions vigents, com són el confinament municipal diari o el tancament de comerços no essencials el cap de setmana. També es manté el toc de queda, les restriccions horàries a la restauració i la suspensió de les extraescolars que siguin fora del grup bombolla.

Els centres sanitaris de Calella també han pres noves mesures davant l’augment de casos de COVID-19. L’Hospital ha optat per reduir les operacions posposant les operacions que no siguin urgents i el CAP ha traslladat a l’Hotel Summer l’activitat relacionada amb el coronavirus.

X