Les residències de Calella ja han rebut la primera dosi de la vacuna anti-Covid

Una infermera preparada per subministrar la vacuna contra la COVID-19

  • El percentatge de vacunació és més alt entre els residents que entre els treballadors. L’Ajuntament i el Departament de Salut han comptabilitzat dades diferents sobre les persones vacunades.

2021-01-17T13:07:07+01:0017/01/2021|

A les 4 residències de Calella s’ha administrat la primera dosi de la vacuna contra la COVID-19. Ha tingut una gran acceptació entre els residents: més del 90% han rebut el vaccí. Entre els treballadors de les residènciés la xifra és més baixa, 3 de cada 4 membres del personal han estat vacunats.

Abans hi havia 5 residències de gent gran a la ciutat. La Santa Marta, però, ha deixat de ser una residència per convertir-se un centre de salut mental.

L’Ajuntament, que està en contacte amb les residències a través de la Regidoria de Política Social, ha informat que més del 95% de la gent gran que viu a les residències ja s’ha vacunat. Ha detallat que al Casal de Fàtima s’han vacunat 38 de les 40 persones que hi resideixen; a la Mar i Sol s’han posat el vaccí 136 persones de 144; a La Maresma, 141 de 145; i a Lantus, 52 de 55. Això dona un total de 367 residents vacunats.

En canvi, des del Departament de Salut han explicat que han rebut la vacuna 317 residents, el 92,75% del total, el que representen 50 persones menys que les que informa l’Ajuntament. Aquesta descoordinació entre les dades aportades pot provocar problemes a l’hora de rebre la segona dosi de la vacuna, ja que podrien arribar menys dosis de les necessàries. Salut és qui gestiona la campanya de vacunació, tot i que les residències han de portar el registre de les persones vacunades. O l’Ajuntament o Salut té dades errònies.

Hi ha diverses causes per les que es poden no haver vacunat: des de patir una al·lèrgia que faci que la persona no es pugui vacunar -no és recomanable- fins a la decisió de no vacunar-se. El vaccí és voluntari, ja fa dues setmanes que residents i personal sanitari han hagut d’omplir un formulari donant el seu consentiment a ser vacunat. Per tant, Salut portarà el registre de qui s’ha vacunat i qui no.

Pel que fa als treballadors de les residències, hores d’ara s’ha vacunat un 72,56% del personal. Això representa gairebé 3 de cada 4 treballadors, una xifra inferior a la del nombre de residents vacunats.

La vacuna que s’ha posat a les residències és la de Pfizer-BioNTech, la que està disponible actualment. Ja s’està començant a subministrar també la de Moderna, però cal rebre la mateixa vacuna perquè estan creades amb tecnologies diferents. La segona dosi s’aplicarà un cop hagin passat 21 dies de diferència entre la primera dosi.

Precisament avui diumenge s’ha administrat, per primera vegada a Catalunya, la segona dosi de la vacuna a una residència de La Pobla de Segur. Per tant, els seus residents ja estan immunitzats. Tot i així, no se sap quin temps dura la immunitat ni si també serveix per les noves soques que estan apareixent.

Els hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva també han començat a vacunar als seus professionals. Han rebut 150 dosis, 75 per l’Hospital de Calella i 75 per l’Hospital de Blanes.

Comparteix el contingut!

Go to Top