L’Associació de Veïns Calella Centre, preocupada per la gestió de la gatera municipal

La gatera no compta amb el permís de funcionament

2021-01-30T19:12:12+01:0030/01/2021|

L’Associació de Veïns Calella Centre ha presentat una instància a l’Ajuntament reclamant la regularització de la gatera municipal, inscrivint-la al Registre de nuclis zoològics de Catalunya. Com va avançar CALELLA COMUNICACIÓ, la gatera no està registrada com a nucli zoològic, requisit imprescindible pel seu funcionament. Però per poder estar inscrita cal que compleixi un seguit de condicions, com que tingui habilitada una zona de quarantena o  un sistema d’eliminació d’excrements i orins, que actualment no té. Per tant, caldrà fer modificacions perquè la Generalitat l’accepti.

També demanen que es “resolguin les deficiències en les instal·lacions de la gatera” i conèixer les “condicions en les quals s’ha cedit la gestió de la gatera a l’Associació Amics dels Animals de Calella”.

De fet, exvoluntàries de la gatera s’han queixat de la mala gestió que en fa l’associació i la manca de manteniment en les instal·lacions. Lamenten la humitat de les parets i que el terra s’aixeca i reclamen una nova porta d’entrada, millor il·luminació i que es cobreixi amb gespa artificial tot el pati.

Per l’associació de veïns, la ubicació de la gatera és correcte. Creuen que situar-la fora del nucli urbà, com seria, per exemple, el Parc Dalmau, no és una bona opció. L’última experiència amb animals al pulmó verd de la ciutat va ser amb les oques i va ser negativa.

La Generalitat és coneixedora de la situació de la gatera per les denúncies que han rebut de particulars, tot i que, fins ara, ha fet cas omís. Amb la normativa a la mà, podria sancionar o, fins i tot clausurar, la gatera.

Calella Centre també sol·licita que es contempli tornar a contractar un tècnic de medi ambient, plaça que es va eliminar l’any 2017. Precisament la missió del tècnic de medi ambient és la “d’elaborar projectes i inspeccionar activitats i instal·lacions amb l’objectiu de preservar i protegir el medi ambient i l’entorn natural de la corporació d’acord amb els procediments establerts, la legislació vigent i les indicacions del superior jeràrquic”, segons especifica la Diputació de Barcelona. Seria la persona encarregada de les qüestions relatives a la gatera.

Comparteix el contingut!

Go to Top