El ple de l’Ajuntament de Calella aprova un pressupost de 22,1 milions pel 2021

  • El ple s'ha realitzat de forma telemàtica
  • El pressupost consolidat de l’Ajuntament de Calella per a l’any 2021 s’ha aprovat amb els vots a favor de Junts per Calella, el PSC i Ciutadans i els vots en contra d’ERC, Calella en Comú i la CUP.

2021-02-26T08:23:59+01:00 25/02/2021|

El pressupost consolidat està integrat pel pressupost propi de l’Ajuntament que puja a 22,1 milions d’euros -21,9 milions d’euros el 2020-, el pressupost de l’empresa pública municipal de Gestio Viària, Gestvia S.A., de 1,30 milions d’euros -el 2020, 1,45 milions d’euros- i Ràdio Calella Televisió, amb 332 mil euros -el 2020, 334 mil euros-.

Les despeses referents a serveis socials i salut s’augmenten en 110 mil euros. Tot i que s’han reduit despeses corrents en 126 mil euros. També s’han reduit subvencions nominatives a entitats calellenques i les associacions de famílies de les escoles de la ciutat.

Hi destaquen partides a inversions per import total de 1.86 milions d’euros. D’aquests, 519 mil seran per l’aparcament de Can Saleta, principalment per l’expropiació de l’Hostal Univers, 370 mil euros seran per la renovació del clavegueram i voreres del carrer Sant Pere, Bruguera i Jovara. També la urbanització de l’entorn del futur supermercat Aldi.

Les partides d’inversions inclouen 226 mil euros de l’aire condicionat de l’edifici de l’Ajuntament  -l’alcaldessa ha obviat explicar-ho al ple-, 100 mil euros per instal·lacions del fals sostre i aire condicionat de la Sala Mozart, així com 100 mil euros per noves instal·lacions a la fàbrica.

També s’inclouen partides per arreglar la balustrada del Passeig de Mar, en concret 73 mil euros. Aquest era un projecte que es va presentar als participatius de l’any passat però que no va resultar guanyador. També un lavabo per persones amb diversitat funcional a la platja i inversions menors a la zona esportiva de la muntanyeta. Per últim, també inclouen la partida tradicional anual de participació ciutadana amb 100 mil euros al projecte ciutadà guanyador.

El debat d’aquest punt, inclòs en un ple ordinari, ha estat molt llarg i tens. Els partits polítics de l’oposició consideren que aquest tema no s’hauria d’haver plantejat d’aquesta manera sinó en un ple extraordinari amb un sol punt a l’ordre del dia.

D’aquesta manera el pressupost passa ara a un període d’exposició de 15 dies en que es poden presentar al·legacions.

X