El Procicat autoritza la obertura de centres comercials

El centre comercial més proper a Calella és Mataró Parc

2021-02-26T11:54:49+01:0026/02/2021|

El Procicat ha aprovat avui noves mesures d’alleugeriment de les restriccions sanitàries. Entre elles es contempla la obertura dels centres comercials i les botigues grans entre setmana, amb un aforament del 30%. Centres comercials com Mataró Parc, el més proper a Calella, podran obrir després de pràcticament dos mesos tancats.

La restauració dins d’aquests establiments, però, seguirà tancada per evitar passar el dia als centres comercials. Es tracta d’una mesura que permetrà la recuperació de l’economia d’un sector que ha estat molt tocat per les restriccions, malgrat la pandèmia encara no remet.

Els petits comerços hauran de continuar tancats duran el cap de setmana, excepte si són de primera necessitat.

Pel que fa a l’educació, es podrà recuperar la presencialitat al segon curs d’universitat a partir del 8 de març. Fins ara, només es permetia al primer curs. A més, també es permeten les colònies si es fan amb el grup bombolla.

En l’àmbit de l’esport s’amplia l’aforament d’activitats grupals en espais ventilats i l’aforament de les piscines augmenta fins al 50%. Les competicions esportives continuen suspeses; només es poden realitzar les d’àmbit estatal i professional.

Es manté el confinament comarcal

No hi ha canvis pel que fa a la mobilitat. El confinament comarcal segueix en peu. Això, sumat al tancament de bars i restaurants durant gran part del dia, ha agreujat el problema de la manca de lavabos d’ús públic. De fet, CALELLA COMUNICACIÓ ha rebut queixes de veïns de la ciutat i de visitants que s’han trobat en una necessitat i han hagut de demanar anar al servei d’alguna botiga. Per pal·liar aquest problema, l’Ajuntament va instal·lar dos lavabos portàtils, un al carrer Indústria i un altre a la plaça de l’Església.

Comparteix el contingut!

Go to Top