Mossos es compromet a reforçar la presència policial a La Bruna i a l’estació

  • La Junta Local de Seguretat s'ha celebrat a Can Saleta
  • Encerclar i pressionar els delinqüents per esperar que reincideixin a dins la ciutat i augmentar la presència policial a Calella. Aquesta és la decisió de la Junta Local de Seguretat.

2021-04-27T21:04:59+01:0027/04/2021|

La Junta Local de Seguretat celebrada avui per abordar la problemàtica de La Bruna ha acordat una estratègia a seguir basada en dues accions: d’una banda, el reforç de la presència policial a l’hostal ocupat i, de l’altra, el disseny d’un dispositiu regional per controlar i reduir la mobilitat en tren de les persones més conflictives.

El director general de la Policia, Pere Ferrer, s’ha compromès a organitzar el dispositiu de vigilància ferroviària per tal “d’abordar amb més garanties el fenomen de la reincidència amb l’objectiu que qui comet una acumulació d’il·lícits pugui ingressar a la presó”, i així ho recull una nota de premsa que ha publicat l’Ajuntament.

El cost de buscar l’equilibri per reduir la conflictivitat a l’entorn de l’edifici ocupat passa per assumir la reincidència a Calella fins aconseguir empresonar-los. Al mateix temps, es buscarà augmentar la sensació de seguretat amb la presència de Mossos a la zona. S’esperen, per tant, uns dies complicats.

Els Mossos d’Esquadra busquen pressionar als ocupes conflictius perquè no puguin sortir de la ciutat amb vigilància al carrer Diputació i a l’estació. Això, de retruc, provocaria que augmentessin els actes delictius a la ciutat, però també la reincidència. Amb una escalada de la reincidència, és més fàcil abordar la presó provisional i que desapareguin de Calella, que és l’objectiu que persegueix la Junta Local de Seguretat.

Els veïns del carrer Diputació promouen una manifestació aquest dissabte dia 1 de maig per demanar més seguretat. Ja han iniciat els tràmits per demanar formalment la manifestació. Volen anar fins a la Plaça de l’Ajuntament per fer sentir la seva veu.

A la reunió celebrada avui també s’ha creat una taula operativa amb els diferents comandaments policials per tal de coordinar les accions a realitzar per reduir la sensació d’inseguretat. La seguretat ciutadana és una competència delegada als Mossos d’Esquadra i amb la participació de la Policia Local, però s’ha acordat que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil també prenguin decisions sobre temes de seguretat.

Redoblar la vigilància i la pressió als voltants de La Bruna, augmentar la vigilància ferroviària i crear un comandament operatiu mixt de la policia de la Generalitat, els cossos policials del Ministeri de l’Interior i la policia de Calella, les decisions principals de la Junta de Seguretat Local celebrada avui.

Amb aquestes decisions, es dona a entendre que el desnonament de La Bruna no és imminent, com ja avançava fa uns dies CALELLA COMUNICACIÓ. Amb el desplegament policial, el Govern espera paliar la conflictivitat que provoquen alguns dels residents. “És només un pas per aconseguir el benestar de tothom; aquest és el verdader objectiu”, destaca l’alcaldessa.

Comparteix el contingut!

Go to Top