SEGURETAT

Els veïns de La Bruna organitzen una cassolada per la seguretat

  • De la manifestació polititzada a la cassolada veïnal

  • La cassolada per la seguretat començarà el pròxim diumenge
  • Cada dia a partir del 16 de maig, els veïns volen fer-se sentir a través d’una cassolada. Reclamen més seguretat i “viure en pau”.

2021-05-11T07:54:39+01:0011/05/2021|

“Farts de delinqüència, fem soroll des de les nostres finestres per dir alt i clar que tenim dret a viure en pau”. Amb aquesta contundent declaració d’intencions, els veïns de la Bruna han organitzat una cassolada que volen fer extensiva a la resta de Calella. Volen fer sonar les seves cassoles totes les nits a les 21h a partir del diumenge 16 de maig. Al mateix temps s’han organitzat com a plataforma “Calella segura”.

La cassolada sorgeix del debat que els mateixos veïns han tingut a l’hora de preparar accions per reclamar més seguretat. Van fer la temptativa d’organitzar una manifestació, que va canviar de data per no avisar amb suficient antelació a les autoritats corresponents.

Finalment, a la vista que els partits polítics podien apropiar-se d’una acció veïnal que no tenia a veure amb la política, van desistir. De fet, a la reunió que van mantenir els veïns al Passeig de Mar es van fer córrer imatges que situaven intencionadament a representants de Vox en un context en el que els veïns sempre havien volgut distanciar-se de qualsevol bandera.

Tant veus del govern com de la oposició calellenca alertaven que la manifestació estava liderada per representants l’extrema dreta. Als veïns de la Bruna, que no volen polititzar les seves accions, els va doldre que els posessin aquesta etiqueta i van decidir no organitzar-la.

A més, una manifestació comportava el risc que es reconeguessin les seves cares i que augmentés la tensió al carrer, quan ja la situació és difícil al passar per la porta de l’hotel ocupat. Alguns vehicles fins i tot han rebut pedrades per part d’alguns dels residents, com s’ha vist en les imatges que han circulat aquest cap de setmana per les xarxes socials. 

La cassolada, en canvi, els permet fer soroll i que se senti la seva reivindicació sense estar exposats, ho poden fer de forma anònima dins de les seves cases. El soroll tampoc es pot polititzar, com si podia passar amb la manifestació. L’objectiu és “cridar l’atenció”, enregistrar les cassolades i “pressionar als responsables (jutjat, alcaldia) perquè actuïn ja!”

La setmana passada es va desallotjar a Mataró un edifici ocupat després que l’Ajuntament demostrés que hi havia risc d’incendi pel mal estat de les instal·lacions elèctriques. “No entenem perquè a altres municipis s’ha actuat tan ràpidament i aquí no fan res. Tenen la llum punxada i també és perillós”, lamenta una veïna.

Des de la reunió de la Junta Local de Seguretat en la que es va acordar augmentar la presència policial als voltants de La Bruna, els veïns han pogut comprovar com això s’ha complert. Celebren veure la policia quan hi ha aldarulls, tot i que també han pogut veure com els agents han d’aguantar que alguns dels residents els llencin pedres i els insultin.

L’ordre de desnonament estaria encallada a mans de la justícia després que es presentés un recurs d’apel·lació que provoqués que el desallotjament es portés a una instància superior. Això estaria fent retardar el desnonament, tan esperat pels veïns. Mentrestant, al Jutjat d’instrucció 5 d’Arenys hi van arribant les denúncies i les actuacions policials.

Comparteix el contingut!

Go to Top