SEGURETAT

La manifestació per la seguretat ciutadana, en l’aire

  • No es va poder fer l’1 de maig ni tampoc es podrà fer el 8. Els organitzadors es debaten entre ajornar-la al dia 22 o anul·lar-la definitivament.

2021-05-05T16:42:27+01:0005/05/2021|

Nou canvi en la manifestació convocada per veïns de la ciutat per reclamar més seguretat. Finalment no es celebrarà aquest dissabte, 8 de maig, tal com estava previst, ja que la delegació del Govern espanyol a Barcelona els hi ha denegat per no demanar-la amb mínim deu dies d’antelació, temps que demanen les autoritats per donar el vistiplau a aquest tipus de concentracions.

La idea dels organitzadors és ajornar-la fins al dissabte 22 de maig per tenir temps suficient per comunicar-ho, tot i que s’estan plantejant no fer-la pel desinterès dels veïns. La gran interacció que hi ha a les xarxes socials en relació a La Bruna i la quantitat de comentaris que parlen d’inseguretat no es tradueixen en confirmacions d’assistència a la manifestació.

Aquesta manca de compromís es descriu amb la por de patir represàlies per part dels residents de La Bruna en el cas que els reconeguin si la mobilització no fos molt massiva. Denuncien que els ocupes els amenacen quan es creuen amb ells al carrer Diputació i no volen fer augmentar encara més la tensió.

Els veïns denuncien intimidacions per part d’alguns residents de l’hotel ocupat quan surten per les finestres o balcons de les seves cases. També quan passen per davant de l’edifici ocupat. Per aquest motiu, fins i tot alguns prefereixen donar la volta pel carrer del Mar i pel carrer de les Roques o pel carrer Turisme. Els que no tenen més remei que passar-hi ho fan amb pas ferm decidit o bé corrents.

La manifestació estava prevista, inicialment, pel dissabte 1 de maig, però els mateixos veïns van decidir fer marxa enrere en veure que no tenien prou capacitat organitzativa per poder-la organitzar amb garanties ni informar-ne les autoritats amb prou antelació. També coincidia amb la concentració que van convocar sindicats en commemoració al Dia del Treball.

La pressió que van fer els veïns en voler organitzar una manifestació per la seguretat va fer reaccionar a les autoritats calellenques. En aquest sentit es va organitzar una Junta Local de Seguretat monotemàtica per abordar el conflicte que fa mesos que pateix la nostra ciutat amb l’ocupació -per part de presumptes delinqüents- de l’edifici ocupat del carrer Diputació, antic Hostal La Gaviota, que posteriorment va ser okupat i destinat com a Centre Social La Bruna. La decisió que es va prendre a la Junta Local de Seguretat va ser l’increment de la presència policial.

En la primera trobada per organitzar la manifestació s’hi van concentrar també persones afins a VOX. Els veïns descarten la implicació de cap partit polític en les seves accions que, consideren, no han d’estar marcades per cap tendència. L’Associació de Veïns Calella Centre, que inicialment donava suport a les mobilitzacions, després s’hi va desmarcar. Això també va provocar alguna topada a les xarxes socials amb el sector veïnal més indignat amb els aldarulls que provoquen alguns inquilins de l’edifici ocupat.

El Govern municipal de Calella creu que la manifestació veïnal l’aprofitaria l’extrema dreta per convertir-ho en un cau de conflicte i confrontació. Creu que el problema se solucionarà per la via del desnonament.

La mateixa alcaldessa de Calella ha assegurat amb la boca petita a algun dels veïns que es va equivocar quan va prendre la decisió de demanar al jutjat que aturés el desnonament el novembre passat. A posteriori en va demanar altre cop l’execució, però el procediment judicial ha tornat a començar de nou.

Comparteix el contingut!

Go to Top