Les persones de més de 40 anys ja poden demanar hora per vacunar-se contra la COVID-19

  • La vacunació bat rècords i obre un nou col·lectiu.

  • En una setmana s'han convocat a dos col·lectius d'edat. (Foto: CSMS)
2021-06-10T16:24:23+01:00 10/06/2021|

Salut ha obert avui una nova franja per la vacunació. Es tracta de les persones nascudes entre els anys 1977 i 1981, és a dir, les que tenen entre 40 i 44 anys. Ja poden demanar hora a vacunacovid.catsalut.gencat.cat. Totes les persones de més de 40 anys ja estan cridades a vacunar-se i la gran majoria, ja vacunades.

Cal tenir paciència a l’hora de demanar cita, ja que molta gent intenta accedir-hi i és probable que haguem d’esperar uns minuts fins que sigui el nostre torn. Un cop a dins, es pot escollir el centre de vacunació més proper. Entre ells, es pot triar la Fàbrica Llobet-Guri.

També es pot esperar a rebre un missatge de text (SMS) que ens redirigirà a una aplicació per poder reservar hora, dia i lloc. Si el punt de vacunació o l’hora que desitgem estan complets, es pot tornar a intentar durant els dies següents per comprovar noves disponibilitats.

Les vacunes que es posen a la Fàbrica Llobet són AstraZeneca per les persones de 60 a 69 anys i personal essencial i Pfizer per la resta d’edats convocades. El col·lectiu de 40 a 49 anys també poden rebre el vaccí de Moderna o de Janssen, però a altres punts de vacunació.

És probable que la franja dels 18 als 39 es faci de forma conjunta, sense divisions per edat.

El ritme de vacunació avança ara amb força. El 40,5% dels catalans ja té almenys una dosi posada i un de cada quatre ja té la pauta completa.

Només dos pacients covid a l’Hospital

La bona ratxa es manté a l’Hospital de Calella, on només queden dos pacients ingressats per coronavirus. En els últims dies ha ingressat una persona, però han rebut l’alta quatre més.

L’índex de risc de brot a Calella és de 90,40 punts, es considerà mitjà. La incidència acumulada és de 104,88 diagnosticats per cada 100.000 habitants. En els últims 7 dies s’han detectat 9 casos positius i la taxa de reproducció de l’epidèmia se situa en el 0,86.

X