MOBILITAT

Celebració al peatge de Vilassar per l’alliberament de la C-32 el 31 d’agost

  • Preservem el Maresme convoca una festa post-peatge

  • La Generalitat vol implantar la vinyeta com a nou sistema de pagament

  • Preservem el Maresme vol estrenar l'autopista post-peatge a Vilassar de Mar
2021-08-17T12:06:27+01:0017/08/2021|

Preservem el Maresme està de celebració: després d’anys de lluita per l’alliberament de l’autopista del Maresme, el 31 d’agost, d’aquí tot just dues setmanes les barreres dels peatges s’aixecaran. Per això, estan preparant una festa al peatge de Vilassar de Mar que començarà a les 22h i arribarà al seu punt àlgid a les 00h, moment en el que s’acabarà la concessió. Un fet històric del que la plataforma vol deixar constància.

La festa consistirà en un sopar de carmanyola, la lectura d’un manifest i el llançament de coets a les dotze de la nit, celebrant l’alliberament de l’autopista. Un cop s’aixequin les barreres, els participants a la festa podran estrenar la via sense peatge.

La fi dels peatges era una reivindicació històrica dels usuaris de l’autopista maresmenca, que hem estat pagant durant 52 anys. El portaveu de Preservem el Maresme, Antoni Esteban, ha repetit en diverses ocasions que la infraestructura està sobradament amortitzada “Invicat concessionària de la C-32N i C-33, ha rebut cada any entre 30 i 40 milions d’euros en subvencions, i ara que les autopistes seran gratuïtes, el manteniment ens en costarà 4, on està el problema?”, es pregunta a les xarxes socials Preservem el Maresme.

A partir del setembre, un dels temes que s’hauran de tractar és l’eliminació les casetes dels peatges i plantejar si es condicionen els espais per implantar serveis, com zones per a càrrega de cotxes elèctrics.

A més dels dos trams de la C-32 -el de Vilassar de Mar i el d’Arenys de Mar-, també s’alliberaran dos trams de l’AP-7 i un a l’AP-2 i dos més a la C-33.

El pròxim repte de Preservem el Maresme és aconseguir pacificar la N-II. També reclamen una millora del transport públic.

Malgrat no caldrà tornar a pagar peatge al Maresme, la Generalitat insisteix a l’Estat la implementació de la vinyeta, una mena de tarifa plana que permet circular per totes les vies. Per això, des del govern català demanen al govern espanyol el traspàs de les carreteres que són de titularitat estatal per poder fer efectiva la vinyeta a totes les vies catalanes.

Comparteix el contingut!

Go to Top