El govern municipal obliga a treballar a agents de la Policia Local a cop de decret

  • Els Mossos substitueixen a la Policia Local fent patrullatge

  • El govern demana “responsabilitat” als agents per normalitzar el servei

  • Entrada de la comissaria de la Policia Local
2021-11-29T20:42:25+01:0029/11/2021|

La falta de personal a la Policia Local de Calella ha portat al govern municipal a obligar a treballar als agents fora de servei a través d’un decret. En aquesta ocasió, a falta de l’alcaldessa, Montserrat Candini, qui signa el decret és l’alcalde en funcions, Marc Buch qui, ha d’afrontar aquesta crisi. Tot i que es va decretar divendres, dissabte al vespre hi va haver un únic agent a càrrec de la seguretat de la ciutat. L’Ajuntament també va demanar reforços als Mossos d’Esquadra per fer patrullatge davant la greu situació en la qual es troba el cos, una tasca que habitualment hauria de fer la Policia Local.

El govern assegura que no pot aplicar la valoració de llocs de treball que, considera, el focus del conflicte. Al·leguen que “la llei no permet fer aquesta mena de regularitzacions”. Des de l’any 2012 que la LRSAL (Llei de Racionalització i Sostenbilitat de l’Administració Local) no permet incrementar la partida global destinada a personal. La valoració de llocs de treball que l’Ajuntament de Calella va aprovar al 2019 tenia previst incrementar aquesta partida en 525 mil euros i va negociar amb el comitè d’empresa que s’aplicaria aquesta pujada en tres anys, del 2020 al 2022, a raó de 175 mil euros cada any.

De fet, al pressupost de l’any 2020 ja hi havia una reserva destinada a aquest increment, però no es va arribar a aplicar ja que el Ple va decidir, a proposta del govern, suprimir-la i assignar aquests diners a pal·liar la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la COVID-19. La regularització no només afecta a la plantilla de la Policia Local, sinó a tots els treballadors municipals, que porten anys de negociacions.

El pressupost de l’any 2020 contemplava una partida de 175 mil euros per l’aplicació de la valoració de llocs de treball que després el ple va suprimir. Al tancament de l’exercici, l’Ajuntament tenia un superàvit d’un milió d’euros. Que hagi trascendit, ni secretària ni interventor municipal van informar negativament de la inclusió d’aquesta partida en el seu moment.

Ara, l’equip de govern s’escuda en la llei de Pressupostos de l’Estat que contempla que els augments salarials només es poden fer “amb caràcter singular i excepcional” i en condicions de “variació del número d’efectius” o “imprescindibles pel contingut dels llocs de treball”, fet que, el govern considera que “impedeix augments salarials col·lectius”. 

A altres ajuntaments o administracions com el Consell Comarcal, sí que s’han portat a terme fent una altra interpretació de la llei. A Calella només es va aplicar al sou de l’inspector en cap de la policia en el moment que es va jubilar l’anterior i van haver de buscar un relleu.

El delegat sindical de la policia va comunicar dilluns al govern que la plantilla no realitzaria més serveis extraordinaris. A la vista de la situació, el govern va convocar una Junta de Portaveus dijous passat amb la resta de grups municipals per informar-los de la problemàtica. De moment, només s’ha manifestat públicament Calella en Comú.

L’equip de govern s’adreça als agents demanant-los “responsabilitat” per tal que es normalitzi el servei, sense oferir una solució.

Comparteix el contingut!

Go to Top