Una participació mínima dona la victòria al projecte d’instal·lació de càmeres de vigilància

Calella tindrà pròximament més càmeres de vigilància

2021-12-18T12:08:49+01:0018/12/2021|

La instal·lació de càmeres de seguretat a diferents punts de Calella per dissuadir els actes delictius i fer augmentar la sensació seguretat és la proposta que ha guanyat els Pressupostos Participatius del 2021. Dels 396 vots que es van comptabilitzar, per les quatre propostes possibles, 193 persones van decidir ampliar el parc de càmeres i, per tant, pel destí dels 100.000 euros del pressupost públic de l’Ajuntament.

La quantitat de gent que ha votat és mínima: no arriba a un 2,5% de la població cridada a participar. No ha arribat ni a una quarta part de la participació de l’any passat, realitzat també de forma presencial i telemàtica al mateix temps. Aquestes xifres porten a qüestionar si el format és l’adient per Calella i si caldria establir un mínim percentatge de votació per tal que sigui vinculant. 

Tal com estan plantejats, els Pressupostos Participatius no criden l’atenció de la gent com per presentar propostes -només es van formular cinc projectes, un dels quals va ser eliminat per no complir els requisits- o per votar-les.

La resta de propostes eren construir una font al Passeig de les Palmeres dedicada a les persones que van lluitar contra la COVID-19 a primera línia i restaurar la balustrada del passeig -90 vots-; remodelar l’skatepark -62 vots-; i crear una passarel·la per vianants al tram entre La Casa dels Pescadors i el Parc de les Veles, on actualment passen pel mateix espai les persones que caminen i els ciclistes -51 vots-.

La totalitat de la partida serà per la instal·lació de noves càmeres

El calellenc Joan Alcaraz, qui presenta projectes a cada convocatòria i que ha aconseguit guanyar en edicions anteriors amb projectes com les àrees de jocs a la platja -que no s’han acabat portant a terme-, és qui ha presentat la proposta, que preveu que s’hi destini la totalitat de la partida. Enguany el pressupost s’ha reduït en 25 mil euros respecte dels anys anteriors.

La ubicació prevista per les noves càmeres, a falta dels informes tècnics, són espais poc concorreguts on ara no n’hi ha, com la zona dels Apartaments Codina, pàrquings públics -on darrerament s’hi han produït robatoris a l’interior dels cotxes o han trencat els vidres-, passos subterranis, el Passeig Manuel Puigvert o les places Catalunya i Lluís Gallart. Les càmeres que hi ha actualment són per qüestions relacionades amb el trànist i estan col·locades a la N-II, al carrer Sant Joan o al carrer Jovara.

Totes aquestes càmeres estaran connectades amb la Policia Local per tal que es puguin visualitzar des de la sala de control. L’objectiu de la proposta és augmentar la seguretat a Calella, que s’ha vist molt tocada degut als robatoris o, actualment, a la manca de Policia Local per les nits.

Pineda va  instal·lar l’estiu passat  càmeres de vigilància arreu de la ciutat, un projecte decidit des del mateix consistori que estan executant per fases.

Comparteix el contingut!

Go to Top