PARTICIPATIUS 2021

La inseguretat ciutadana es trasllada als Participatius: demanen instal·lar càmeres de vigilància

  • Un projecte dels participatius demana instal·lar càmeres de vigilància. (Foto: RCTV)
2021-12-04T17:01:28+01:0004/12/2021|

La inseguretat de la ciutadania de Calella ha arribat fins al punt que, als Pressupostos Participatius, s’ha presentat una proposta per ampliar el nombre de càmeres de videovigilància per dissuadir la delinqüència. Una mostra del sentiment de perill que experimenta la gent en un moment en el que les notícies sobre robatoris i agressions són constants arreu de Catalunya, fins i tot les violacions.

Només a Calella s’han produït diversos robatoris recentment, tant a l’interior de vehicles com a les botigues. Les agressions, tot i que menys freqüents, també succeeixen: a finals de setembre, dos homes van robar violentament a una parella a Calella amenaçant-los amb unes tisores, un fet que es va produir, justament, a la matinada quan era fosc. La Policia Local comptabilitza, a més, 5 agressions sexuals de mitjana a l’any a la ciutat. Precisament el cos de seguretat local es troba en una situació precària, amb molt pocs efectius disponibles per cobrir els torns, a causa d’un conflicte laboral que té l’origen majoritàriament en el retard de l’aplicació de la valoració de llocs de treball.

El projecte d’instal·lar càmeres de videovigilància per dissuadir la delinqüència vol pal·liar la sensació d’inseguretat a punts com passos subterranis, carrers poc freqüentats o aparcaments públics. És un dels que es pot votar fins el 13 de desembre als Pressupostos Participatius, dotats amb 100.000 euros.

A Pineda i Poblenou s’han instal·lat recentment càmeres de vigilància a carrers i places també amb l’objectiu d’augmentar la seguretat dels veïns. Els aparells estan connectats amb la Policia Local per tal que puguin actuar ràpidament si observen algun problema. S’ha començat amb una primera fase, però contemplen col·locar més càmeres.

Les altres propostes són la construcció d’un pas exclusivament per vianants al passeig, al tram entre el pàrquing de La Gavina fins el Parc de les Veles on fins ara comparteix espai amb el carril bici, remodelar l’skatepark de La Muntanyeta -actualment obsoleta i malmesa- i posar una font al Passeig de les Palmeres dedicada a tots els treballadors de primera línia i voluntaris de la COVID-19 i restaurar la balustrada. La restauració de la balustrada ja ha estat demanada anteriorment a altres convocatòries dels Participatius.

Votacions online i físiques

Es pot votar entre les quatre propostes a través d’internet al portal Civiciti, on actualment també es pot escollir el Premi Ciutat de Calella de categoria entitat. També hi ha l’opció de dipositar el vot a l’urna física: n’hi haurà una fixa a l’Ajuntament de 9h a 20h excepte el dimecres, que s’instal·larà a diversos punts de la ciutat.

Poden votar els majors de 16 anys empadronats a Calella i, per fer-ho, caldrà presentar el document d’identitat.

Comparteix el contingut!

Go to Top