La tercera part dels calellencs d’entre 5 i 11 anys reprenen les classes vacunats

Una nena rebent la vacuna a l'Espai Mercat. (Foto: @CorpoSalutMS)

  • Els nens i nenes d’entre 5 i 11 anys han aprofitat les vacances de Nadal per vacunar-se contra la COVID-19. 392 infants calellencs ja han rebut la primera dosi després que s'obrís la seva franja a mitjans de desembre.

2022-01-09T13:57:52+01:0009/01/2022|

Demà es reprenen les classes i el 30% dels infants calellencs d’entre 5 i 11 anys ho fan vacunats amb la primera dosi. Ja són 392 nens i nenes els que han rebut el vaccí contra la COVID-19, concretament el de la farmacèutica Pfizer-BioNTech, l’única autoritzada per aquesta franja d’edat.

La majoria dels petits vacunats han aprofitat les vacances de Nadal per rebre la injecció; el moment en el que més vacunes pediàtriques es van posar va ser entre el 22 i el 23 de desembre, justament l’últim dia de curs i el primer de vacances, i entre el 29 i el 30, abans d’acabar l’any. De fet, la campanya de vacunació pels nens i nenes va començar una setmana abans que finalitzés el primer trimestre.

Els nens i nenes reben el vaccí confiant en la seva efectivitat, fins i tot amb un punt d’orgull després de veure com els seus familiars també se l’han posat. Pràcticament no hi ha diferència per sexes: pel moment s’han administrat 202 dosis a nens i 190 a nenes.

La dosi que reben és un terç de la que s’administra als adults i adolescents. La segona vacuna se l’hauran de posar en un interval d’entre 4 i 8 setmanes, els pares rebran un SMS de Salut en què se’ls notificarà el dia i l’hora per la punxada.

Les criatures han d’anar acompanyades dels seus pares o d’un tutor legal. En el cas que les porti una altra persona, com els avis, hauran de portar un document de consentiment informat. Únicament es vacunen els infants que tinguin cita prèvia, que es pot demanar a vacunacovid.catsalut.gencat.cat, ja que pel moment no s’han obert jornades sense cita.

Calella té un punt de vacunació massiu a l’Espai Mercat on es pot vacunar qualsevol ciutadà català. En les últimes setmanes, són les primeres dosis dels nens i les terceres en els adults les més demandades.

Canvis en el protocol en la tornada a les aules

Les classes comencen demà dilluns de forma totalment presencial en totes les etapes educatives, però amb alguns canvis en els protocols. La Comissió de Salut Pública ha acordat eliminar les quarantenes a l’educació infantil i primària, només es confinaran les classes en les que hi hagi 5 casos o més d’infecció en un període de fins a 7 dies. Fins a 4 casos es consideraran esporàdics i no caldrà que es quedin a casa. Salut ofereix, a més, un test d’antígens gratuït en el cas que es detecti un positiu.

L’objectiu dels canvis és fomentar les classes presencials en el moment que s’han pogut vacunar la gran majoria d’etapes educatives. Fins ara, només els alumnes vacunats, per tant els majors de 12 anys, podien continuar anant a classe encara que hi hagués un positiu. Això ha fet que els centres de secundària i batxillerat hagin estat menys afectats per la pandèmia durant el primer trimestre.

Les classes van acabar al desembre amb 43 alumnes positius a les escoles de Calella i 140 confinats.

Comparteix el contingut!

Go to Top