Una desena de docents de Calella de baixa per COVID-19 en la represa del curs

  • Una setantena d’alumnes no han pogut començar les classes per ser positius

  • Tot i que les classes han començat de nou, alguns alumnes i mestres no poden tornar encara per ser positius. (Foto: Freta Calella)
2022-01-11T16:41:51+01:0011/01/2022|

Tot i que ja ha començat el segon trimestre, no tots els professors dels centres educatius calellencs s’han pogut incorporar a les classes. Una desena han hagut de quedar-se a casa confinats per ser positius de COVID-19, en un moment en què els contagis estan disparats tant a Calella com a la resta de Catalunya.

Pel que fa als alumnes, la xifra s’enfila fins a la setantena. Són un 2,6% els estudiants de la ciutat que no han pogut tornar a l’escola per estar en aïllament per patir coronavirus. Però no hi ha cap grup confinat; els alumnes positius directament no han anat a classe. A més, el canvi en el protocol de les quarantenes escolars dificulta els confinaments grupals, ja que serà necessari que hi hagin 5 positius o més, enlloc d’un com fins ara. Aquesta modificació no ha agradat als sindicats, que ho veuen com una “temeritat” tenint en compte que els escolars de primària encara no estan vacunats. Només una tercera part dels alumnes calellencs d’entre 5 i 11 anys han rebut la primera dosi de la vacuna.

L’òmicron ha tocat la porta de moltes cases, pràcticament tothom té algun familiar, amic o conegut que ha donat positiu. A nivell escolar, això es traduirà en classes minvades i amb un problema afegit per les direccions i caps d’estudis que hauran de redistribuir els docents entre les aules en les quals facin falta. Garantir la màxima normalitat als centres serà un repte majúscul.

A nivell de Catalunya, almenys 2 mil mestres del sector públic no han tornat a les aules, als quals s’hi suma els de l’escola concertada. El departament d’Educació ha hagut de fer més de 2 mil nomenaments per cobrir les baixes, fins i tot aquelles que normalment no es cobreixen per ser inferiors a set dies.

Comparteix el contingut!

Go to Top