Els tràmits que es poden fer per internet per evitar saturar el CAP

  • Per internet es poden fer consultes no urgents amb els professionals sanitaris
  • Comunicar un resultat positiu de COVID-19, tramitar la baixa laboral per fer la quarantena o demanar hora al metge es poden fer fàcilment per internet. La situació epidemiològica ha saturat els CAP i contactar-hi pot ser realment difícil. Moltes gestions, però, es poden fer des de casa.

2022-01-13T10:54:34+01:0013/01/2022|

En ple tsunami de contagis, molts calellencs necessiten fer tràmits com comunicar que són positius, tramitar la baixa laboral o demanar hora al metge, tràmits que habitualment es feien trucant el CAP. Però la situació epidemiològica ha comportat la saturació dels centres d’atenció primària, motiu pel qual s’estan habilitant nous canals per fer algunes gestions més burocràtiques.

Alguns usuaris es queixen de llargues esperes al telèfon per poder contactar amb el CAP o, fins i tot, de la impossibilitat d’arribar a parlar amb algú. Tot i que la voluntat dels metges és atendre a tots els pacients que ho necessiten, s’estan veient superats. Però hi ha diverses tasques administratives que es poden fer des de casa, repassem algunes.

Comunicar un positiu per test d’antígens

En l’última setmana s’han detectat 329 calellencs positius, assolint una xifra rècord. Tots ells poden comunicar el resultat de diferents formes: a través de les farmàcies Ana Martínez, Colón i Gambín de Calella; a La Meva Salut i a la pàgina web citasalut.gencat.cat.

Si no es pot fer per cap d’aquests canals, cal contactar amb el CAP o trucar al 061.

Demanar la baixa si has donat positiu

Quan comprovem que el resultat del test d’antígens és positiu, cal fer una quarantena de set dies. Això vol dir que no es pot anar a treballar i, per tant, cal demanar la baixa. Les persones que notifiquin el positiu a les farmàcies rebran un SMS amb l’enllaç a la pàgina web on poden tramitar la baixa, que és contactecovid.cat.

Tramitar l’alta un cop superada la quarantena per COVID-19

A diferència de la baixa, no caldrà fer cap gestió per tenir l’alta; Salut ha decidit que sigui automàtica transcorreguts els set dies de baixa per COVID-19. Per tant, al vuitè dia ja es podrà sortir de casa i anar a treballar, perquè el sistema informàtic haurà fet el tràmit. És una novetat en el protocol que va entrar en vigor ahir mateix.

Però si la persona encara té símptomes, sí que haurà de posar-se en contacte amb el CAP perquè valori el cas.

Demanar hora al metge

La gran majoria de contagiats amb COVID-19 actuals tenen símptomes lleus, com mal de coll, de cap o tos, provocats per la variant òmicron. Però si els símptomes són més greus o persisteixen i has de demanar hora al metge, o bé per altres qüestions, també es pot fer a través de citasalut.gencat.cat. A La Meva Salut també es pot demanar hora i, fins i tot, fer alguns tràmits com renovar una baixa o una recepta.

Per demanar hora al CAP de Calella o a l’Hospital Sant Jaume també es pot fer a través de la web de la Corporació, a aquest enllaç.

Enviar una consulta no urgent al metge

Si tenim una pregunta no urgent sobre un tractament, una prova diagnòstica o sobre el seguiment d’un problema de salut crònic que no requereixi d’una resposta immediata, es pot fer a través de La Meva Salut a l’apartat “Consulta online”. Demanarà identificar-se amb el DNI o la targeta sanitària.

El pacient rebrà una notificació al correu electrònic quan el professional sanitari hagi respost la consulta.

Demanar cita per vacunar-se

Molts calellencs ja han demanat hora per alguna de les dosis a través d’internet, però encara hi ha gent que truca al CAP. Al web vacunacovid.catsalut.gencat.cat es pot tant reservar cita com modificar-la si ens ha sortit un imprevist i no hi podem assistir.

Descarregar el certificat covid

També a vacunacovid.catsalut.gencat.cat es pot descarregar el certificat covid, necessari per entrar a restaurants, gimnasos i residències. A través de La Meva Salut també es pot trobar el certificat. Un cop descarregat el podem guardar al telèfon mòbil, fer una captura de pantalla o imprimir-lo en paper per evitar haver-lo de baixar cada vegada.

Comparteix el contingut!

Go to Top