Urbaser no ha substituït el camió d’escombraries que va enviar a Mallorca fa 4 anys

  • El regidor de l’àrea de Serveis admet que va bloquejar la compra d’un camió nou i n’assumeix la responsabilitat

  • L’Ajuntament no ha requerit compensació a l’empresa de recollida de residus

L’actual camió de recollida d’escombraries té la seva vida útil esgotada

2022-02-05T12:50:55+01:0005/02/2022|

El camió de de la recollida de residus de Calella circulant per la illa de Mallorca prestant serveis que Urbaser té contractats a les Balears ha tornat a ser protagonista en un espai del ple a instàncies d’una pregunta al govern de la regidora cupaire Núria Freixas en el seu torn de fiscalització.

L’Ajuntament admet que ha bloquejat la compra del nou camió d’Urbaser a l’espera de valorar quin és el millor tipus de vehicle pels contenidors situats dins la trama urbana. Albert Torrent, regidor de l’àrea de Serveis va respondre a Freixas que va “aturar la compra del camió fins a saber quin tipus de contenidor s’instal·larà per tenir un camió que toqui”. Aquesta és l’afirmació que va fer enmig del ple i que recollirà l’acta. “Va ser un error” haver comprat el camió, va admetre; al seu entendre, Torrent considera que primer cal saber quin és el tipus de contenidors que necessita la ciutat i “no comprar primer el camió i després canviar el tipus de contenidor i que no serveixi per la recollida”.

El vehicle en qüestió no anava bé per dins la trama urbana de la ciutat ja que està formada per carrers estrets. L’ús dels camions antics ha portat més d’un incident; aquests estan ja amb la seva vida útil esgotada i produeixen més contaminació i soroll.

De fet, el que ha obviat el regidor Torrent a la seva resposta al ple ha estat quina és la compensació que l’empresa de recollida d’escombraries ha acordat amb el consistori pel fet d’estalviar-se haver d’assumir el cost d’amortització del camió valorat en més de dotze mil euros anuals. El regidor de serveis deixa entreveure en la seva resposta que no hi ha compensació per aquests anys sense el servei amb el camió que no és a Calella i n’assumeix la responsabilitat.

Els contenidors soterrats es van substituir per nous l’agost del 2018. Els contenidors instal·lats fa 4 anys eren plataformes pneumàtiques elevadores i amb contenidors mòbils col·locats a sota de les plataformes. Per abocar aquests contenidors al camió es fa des del darrera. Es van tornar a substituir a bona part de la ciutat contenidors que s’eleven amb grua i es carreguen als camions de la brossa per la part superior. Aquest canvi es va produir a l’últim trimestre de 2020 però Urbaser va continuar sense adquirir el nou vehicle.

El govern ja no va voler donar explicacions a la premsa sobre l’afer del camió quan va sortir a la llum i es va limitar a informar que ja ho havia aclarit tot amb l’empresa. Ara s’ha sabut, per tant, que “aclarir” significava deixar passar el temps. L’auditoria del servei realitzada durant el 2021 també recollia que el camió continuava operant a Calella i no informava cap incidència en aquest sentit.

Comparteix el contingut!

Go to Top