CONSULTA POPULAR

El govern s’escuda en la pandèmia per no haver convocat la consulta de la platja de gossos

  • La regidora de Participació al·lega també la baixa mèdica de la secretària

  • L’alcalde accidental reconeix haver incomplert els terminis

La regidora de Participació, Cindy Rando, va donar explicacions al ple sobre per què no s'ha convocat la consulta sobre la platja de gossos a instàncies d'una pregunta dels comuns.

La regidora de Participació, Cindy Rando (dreta), i d'Educació, Montserrat Mateu (esquerra) al ple

2022-02-06T17:37:33+01:0006/02/2022|

La consulta sobre la platja de gossos s’hauria d’haver convocat al mes de novembre de 2021, però tres mesos després, encara no hi ha data. El govern al·lega que l’última onada de la pandèmia és el motiu que els va fer incomplir els terminis de convocatòria en considerar que no es donaven les condicions sanitàries adients per celebrar la consulta. No obstant, l’augment de casos de finals d’any no van impedir portar a terme, entre els mesos de novembre i desembre, les votacions del Premi Ciutat de Calella i dels Pressupostos Participatius, en aquest últim cas posant urnes fixes a l’Ajuntament com mòbils a diferents punts de la ciutat.

La regidora de Participació, Cindy Rando, també apuntava la baixa mèdica de la secretària de l’Ajuntament, al·legant que era la persona que havia de supervisar el decret i el procés de celebració de la consulta. Durant el ple, a instàncies d’una pregunta de Sebastià Tejada (Calella en Comú), Rando va admetre que no havien mantingut comunicació amb el grup promotor de la consulta i es comprometia a contactar-hi per tal d’informar-los dels pròxims passos, tal com demanava els impulsors.

L’alcalde accidental, Marc Buch, va reconèixer haver incomplert els terminis assegurant que feien autocrítica. De fet, és l’alcalde o alcaldessa qui ha de signar el decret de convocatòria de la consulta. Per tant, serà el propi Buch qui, en absència de Montserrat Candini, l’haurà de convocar, tot i que no hi ha cap termini ni data provisional sobre la taula.

En el moment que l’alcalde en funcions signi la convocatòria, la consulta s’haurà de realitzar entre els 30 i 60 dies posteriors. Podran votar els calellencs majors de 16 anys que no tinguin un gos censat.

Comparteix el contingut!

Go to Top