Govern i oposició assumiran la responsabilitat de decidir la ubicació de la platja de gossos

  • Els partits s'emplacen a consensuar una ubicació, sinó es convocarà una segona consulta

La platja per gossos podria estar en marxa aquest estiu

2022-04-28T19:34:37+01:0028/04/2022|

Fa pràcticament un mes que es va celebrar la consulta per decidir si Calella havia d’habilitar un tram de platges per gossos. El “si” es va imposar per un 60% dels vots, un resultat que el govern no s’esperava i que el va portar a anunciar, sense pensar, una segona consulta per decidir el lloc on s’ubicarà. D’aquesta forma, evitava els retrets dels veïns que no volen la platja davant de casa seva. De fet la ubicació era un dels principals motius que al·legava l’equip de govern per mostrar-se en contra de la platja de gossos. En diverses ocasions van afirmar que ningú la voldria tenir al davant.

L’alcalde accidental, Marc Buch, va prometre tant en sessió plenària com en un directe a les xarxes socials responent a la ciutadania que la platja de gossos estaria en funcionament aquest mateix estiu. Els terminis, però, van a la contra. Haver de celebrar una segona consulta ho retardaria fins passada l’època de bany. Per això, i sabent que l’oposició està a favor d’implantar la platja per gossos el més aviat possible, s’han emplaçat a consensuar-ne la ubicació. 

Tots els grups municipals participaran de la decisió del tram concret en què els gossos podran estar a la sorra i banyar-se. D’aquesta forma es guanya temps i es divideixen la responsabilitat entre tots els partits de possibles crítiques de contraris a tenir els gossos deslligats a prop. 

Si els regidors no arriben a un acord, però, haurem de tornar a la fórmula d’anar a votar, però ja no hi haurà decidit l’emplaçament definitiu abans de l’estiu. 

Canvi insubstancial de l’ordenança pel que fa als gossos

Per anar fent temps mentre, avui s’ha modificat l’Ordenança municipal de Convivència Ciutadana i Via Pública amb un canvi que no tindrà cap conseqüència a efectes pràctics pel que respecta a la platja de gossos. L’article que restringia la circulació de gossos durant els mesos a maig a octubre s’ha canviat per especificar “excepte en el lloc habilitat a l’efecte”. Tenint en compte que no hi ha cap lloc habilitat fins que els partits el decideixin o fins que se celebri la segona consulta, aquest canvi és insubstancial.

Es prohibirà fumar a la platja

Un canvi que si que afectarà a tots els que vagin a la platja a banyar-se o a prendre el sol és que s’hi prohibirà fumar. Calella segueix l’exemple de Barcelona, que fa tres setmanes també va prohibir fumar a les platges. Aquesta modificació de l’ordenança també s’ha aprovat avui, un canvi que serveix d’excusa per permetre adaptar l’article de la platja de gossos.

Tot i aquesta prohibició, es fa difícil pensar que la Policia Local haurà de passejar entre les tovalloles i els para-sols per multar aquells que tinguin la cigarreta encesa.

La pesca recreativa es prohibeix (de forma efectiva)

Fa un any, el govern prohibia la pesca esportiva o recreativa a la platja de les Roques. Però no és fins avui que s’ha modificat l’ordenança per tal de fer efectiva aquesta restricció. Això obre la porta a que tots aquells que hagin estat multats per pescar a aquesta zona reclamin que se’ls retorni els diners, atès que no estava prohibit mitjançant una ordenança.

Comparteix el contingut!

Go to Top