Restaurant Cal Taiet

2024-03-03T09:11:03+01:0003/05/2022|

Cal Taiet va començar sent una petita fonda a la qual hi anava gent de Terrassa, que n’eren la majoria. Alguns feien el camí a Montserrat i casi tots provaven Cal Taiet, a Ullastrell. Aquesta és la història d’una fonda, el besavi de la Isabel, sempre que anava a comprar, deia: “posa’m un taiet d’aquí, posa’m un taiet d’allà”, i per això li van posar al restaurant “Cal Taiet”.

La Isabel és l’actual propietària; els seus avis eren pagesos, venien a la plaça, i també anaven a vendre les seves collites a Terrassa. Tenien una fonda, que va acabar sent un restaurant a Ullastrell, un poble situat a la vora de Terrassa, província de Barcelona, un poble que es molt maco, amb unes vistes impressionants, dominant la vista de Montserrat. Allà al bell mig del poble, que és a on vivien, hi ha el restaurant Cal Taiet. A la fonda hi anava la majoria de gent del tèxtil de Terrassa i alguns feien el camí a Montserrat. En aquells moments, el poble tenia uns 700 habitants y es van adonar que guanyaven més que anant a Terrassa a vendre.

Poc a poc venia més gent a la fonda i, de cop i volta, la iaia i la mare de la Isabel van començar a transformar-la en un gran restaurant de tres plantes, inclús hi ha un ascensor per la gent gran. La situació és molt bona, al mig del poble. Va ésser un matriarcat, només eren dones qui el portaven, doncs els homes treballaven a la cooperativa. Elles van anar lluitant per anar fent créixer el restaurant que és avui dia, digne de ser un dels restaurants més bonics que he vist. I mira que jo he viatjat molt per la meva feina!

A part de la decoració, tot ho cuinen amb llenya i carbó i tenen molta varietat de plats i molts típics catalans. Ja veieu, no cal anar gaire lluny per passar un dia meravellós: el poble amb les vistes impressionants i dinar a Cal Taiet faran un dia inoblidable.

La iaia, amb 90 anys, encara està molt valenta i mana bastant. La Isabel és l’amfitriona i us farà estar com a casa vostra. La seva filla, continuant el matriarcat es cuida de la organització. Us ho recomano, aneu un dia a Ullastrell i gaudireu d’un dia inoblidable. Aneu a Terrassa i, direcció Manresa, en 15 minuts estareu a Ullastrell. A dalt d’un turó, us endinsareu a un com ja en queden pocs, gaudireu d’uns paisatges meravellosos i aneu a dinar a Cal Taiet, on us rebrà la Isabel i gaudireu d’un menjar molt bo, natural i típic, amb els seus porrons en què els taps són pinyes. Serà un dia que mai oblidareu.

Comparteix el contingut!

Go to Top