La platja de Garbí obté un any més la bandera blava

  • La platja per gossos és incompatible amb la bandera blava, pel que és impensable que s’ubiqui a la de Garbí

  • La platja Gran i la de les Roques no compleixen els requisits

  • La bandera blava reconeix aspectes com la gestió ambiental o la prestació de serveis
2022-05-12T09:31:15+01:0012/05/2022|

La platja de Garbí revalida la bandera blava per 29è any consecutiu. És un reconeixement que atorga la Fundació Europea d’Educació Ambiental que distingeix aspectes com la qualitat de l’aigua, la bona gestió en la neteja i recollida selectiva de residus, disposar de serveis de salvament i socorrisme o aspectes d’accessibilitat com tenir rampes d’accés i lavabos per persones amb mobilitat reduïda.

L’Ajuntament de Calella és qui sol·licita cada any aquest distintiu. Actualment, la platja de Garbí és l’única que compleix els requisits. La platja Gran no la pot demanar perquè hi circulen vehicles i la platja de les Roques no té servei de socorrisme, un altre dels criteris que es contemplen.

Però hi ha una qüestió que podria afectar la bandera blava a la platja de Garbí: habilitar un espai per gossos. La Fundació Europea d’Educació Ambiental marca la prohibició dels animals domèstics en tot l’àmbit de la platja, des de la sorra fins a l’aigua. Per tant, si la ubicació escollida per implantar la zona de gossos fos aquest tram, perdria aquest reconeixement. No obstant, l’Ajuntament s’enorgulleix que almenys a una de les platges de Calella hi onegi la bandera blava, pel que és pràcticament impossible que la platja per gossos s’habiliti a la de Garbí.

A nivell de Catalunya, són 94 les platges que han estat reconegudes aquest any, 90 de les quals el revaliden. 32 es troben a la demarcació de Barcelona, de les quals 9 són al Maresme: dels Pescadors i de la Riera a Pineda, de les Barques a Sant Pol, Malgrat centre i l’Astillero a Malgrat, la de Canet, dels Tres Micos a Caldes d’Estrac i la d’El Masnou. La platja d’Ocata l’ha perdut aquest any.

Comparteix el contingut!

Go to Top