L’Hospital perd la meitat del pàrquing durant tres dies per fer prospeccions

  • La zona està catalogada com a BCIL, pel que cal fer un seguiment arqueològic abans de plantejar una obra

  • Tot just es vol conèixer què hi ha sota el pàrquing

No es podrà aparcar davant la porta d'Urgències

2022-05-16T14:12:48+01:0016/05/2022|

Durant els pròxims tres dies, la meitat del pàrquing de l’Hospital estarà tancat. No es podrà deixar el vehicle ni al davant d’urgències ni a les dues zones de sorra destinades al personal del centre sanitari durant el dimarts 17, dimecres 18 i dijous 19. A més, dimecres i dijous tampoc es podrà aparcar a la primera plataforma de la part del davant. Només quedaran disponibles dos nivells, pel que trobar una plaça serà molt més difícil.

Tot i que no es podrà aparcar, les ambulàncies si que hi podran accedir per deixar als pacients o per recollir-los; també els vehicles particulars que vagin d’urgència podran parar al davant d’aquesta unitat per deixar als ferits.

El motiu és que es faran prospeccions per conèixer l’estat del subsòl del pàrquing a través d’unes mesures de perfils de tomografia elèctrica. Això es fa perquè la zona està declarada Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), pel que a l’hora de fer obres importants que impliquin tocar el subsòl cal fer un seguiment arqueològic. És un pas que cal fer abans de licitar la redacció del projecte d’ampliació de l’Hospital, tot i que no implica que es liciti en breu. De fet, ja porta més d’un any de retard. Segons el calendari que van presentar la Generalitat i l’Ajuntament a finals del 2020, quan van anunciar el projecte de modernització i creixement del centre sanitari, l’aparcament de Can Saleta hauria de portar un any en construcció i hauria d’estar enllestit a finals d’aquest any. També s’hauria d’haver encarregat ja la redacció del projecte del nou hospital. Però tal com informava CALELLA COMUNICACIÓ, hores d’ara no hi ha el pressupost ni per l’aparcament ni per l’ampliació.

Amb les prospeccions que es faran durant aquests tres dies es podrà determinar si hi ha noves restes arqueològiques sota l’aparcament de l’Hospital. En cas de trobar noves seccions del jaciment romà -un fet molt probable segons els estudis realitzats fins ara-, l’ampliació de l’Hospital encara s’endarreriria més perquè caldria investigar-ho, igual que es va fer abans de posar en marxa l’edificació del supermercat Aldi. També es repetirà el procediment abans de construir l’aparcament de Can Saleta.

El retard acumulat fins ara també ha provocat l’extinció del conveni de col·laboració, que tenia una vigència d’un any i que marcava les obligacions a les quals es comprometien les dues administracions públiques. Tant el Departament de Calut com l’Ajuntament s’han emplaçat a renovar-lo i el consistori calellenc encara es fixa l’objectiu que el nou hospital entri en funcionament l’any 2025, una data poc viable a dia d’avui sense pràcticament cap avenç.

Comparteix el contingut!

Go to Top