L’Ajuntament adjudica les obres de cobriment de la Riera Capaspre per 854 mil euros

  • L'actuació s'ha encarit un 19% i s'ha perdut una subvenció de l'ACA de mig milió d'euros

  • Les obres no començaran fins passada la temporada turística

Aquest tram de la Riera Capaspre, situat entre la N-II i Ramon i Cajal, anirà cobert

2022-05-23T10:20:17+01:0023/05/2022|

L’Ajuntament ja té el nom de l’empresa que cobrirà un nou tram de la Riera Capaspre. L’adjudicatària ha estat Artífex Infraestructuras, que farà les obres per un preu de 854 mil euros.

És la tercera vegada que el consistori ha hagut de licitar aquesta actuació: la primera vegada no es va presentar cap empresa perquè el preu no els sortia a compte -l’Ajuntament estava disposat a pagar 770 mil euros, però la inflació ha fet pujar molt el cost dels materials- i en la segona ocasió van haver de retirar el procés perquè la Cambra Oficial de Contractistes d’obres de Catalunya va impugnar-lo. Diuen que a la tercera va la vençuda, una dita que s’ha complert en aquest cas, després que el consistori pugés el preu a 914 mil euros, encarint-se un 19%.

La major part d’aquests diners els ha d’assumir l’Ajuntament amb fons propis, ja que ha perdut una subvenció de 480 mil euros de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per no tramitar-la correctament. Aquesta pèrdua va comportar que l’associació de veïns Calella Centre presentés al·legacions al pressupost, tot i que el consistori les va desestimar.

El tram que s’ha de cobrir és el que es troba entre la N-II i el carrer Ramon Cajal, que té una longitud de 104 metres. Tot i que ja tenen l’empresa que ha de fer les obres, no començaran fins el 3 d’octubre, ja acabada la temporada turística. Tenint en compte que pocs metres més amunt hi ha hotels oberts i un aparcament d’autobusos, començar les obres a l’inici de l’estiu seria un maldecap pels hotelers i pels turistes. Un cop comenci, també afectarà al supermercat i als veïns de la zona, a més de la mobilitat. Tenen una durada prevista de sis mesos.

També cal enderrocar la pila central que hi ha sota la rotonda de la carretera.

Comparteix el contingut!

Go to Top