Cs i PP entren en converses preelectorals

Guillermo Gomis és l'únic regidor de Ciutadans, en qui s'ha enfocat el partit. Miquel Campoy és el president local del Partit Popular. Són les dues cares més visibles dels seus respectius partits.

Guillermo Gomis (Cs) i Miquel Campoy (PP)

2022-06-25T16:57:26+01:0025/06/2022|

Ciutadans Calella i el Partit Popular de Calella s’han assegut a parlar per veure quines possibilitats tenen d’unir esforços de cara a les pròximes eleccions municipals de 2023. Queda menys d’un any pels comicis però cap dels dos partits ha presentat candidat encara.

Ara per ara, el cap de llista de Ciutadans i únic regidor de l’agrupació a dins l’Ajuntament de Calella, Guillermo Gomis, ja va pronunciar-se en voler repetir a entrar a la cursa electoral de les municipals per l’any que ve però sense concretar quan i com es faria oficial.

Per altra banda, el Partit Popular de Calella també ha anunciat a través del seu president local, Miquel Campoy, que té la intenció de participar als pròxims comicis locals, però encara no té cap persona escollida per anar de cap de cartell.

L’any 2019, els populars calellencs van desaparèixer del consistori, de la mateixa manera que van retrocedir a la majoria de municipis de tot Catalunya per les informacions, gens favorables, que sorgien a nivell nacional i que havien desembocat, un any abans, en la moció de censura a Mariano Rajoy. Al mateix temps, encara s’arrossegava l’alça de Ciutadans després dels comicis autonòmics de desembre de 2017, quan el partit taronja tenia la majoria de diputats al Parlament de Catalunya. 

Aquesta bona sintonia va propiciar que molts votants del Partit Popular es decantessin per Ciutadans. El resultat: va entrar un regidor d’un nou partit al ple municipal de Calella, Guillermo Gomis, de Ciutadans, i es va quedar fora Dimitri Terentiev, aleshores cap de llista del Partit Popular. Els populars, a Calella, van arribar a tenir tres regidors l’any 1991 i després s’havien mantingut entre un i dos.

Cs i PP ja fa temps que s’entenen a Calella

Alguna de les propostes que Gomis ha portat al ple durant aquesta legislatura ho ha fet amb el vist-i-plau dels populars calellencs. Ambdós partits han defensat que es tornés a col·locar la bandera espanyola a l’edifici consistorial, tot i que Gomis va arribar a fer un pas més enllà i ho va arribar a traslladar a la justícia. Ara, pel pròxim ple, estan preparant una moció sobre els rebuts de Gestaigua per a unitats familiars de més de cinc persones, una injustícia -diuen- que es comet amb el preu de l’aigua.

La possibilitat que VOX pugui muntar una llista a Calella cada vegada és fa més probable. Sobretot des del moment que des de les files internes de VOX han començat a buscar persones afins per a poder-se presentar als municipis més grans o amb més transcendència. Això ha posat en guàrdia al Partit Popular i Ciutadans, que no volen que s’acabi aprofitant aquesta mala maror de fons amb la seguretat i la immigració latent al nostre municipi.

Les dues formacions tenen clar que sumant vots aconseguiran més bons resultats que anant per separat. La proposta es podria materialitzar de diverses maneres: per un costat, es podria donar el cas que concorressin junts a les municipals repartint-se els vots com passa en les coalicions electorals. Per altra banda, l’opció d’obtenir una nova marca fruit de la conjunció de les dues agrupacions. O que es presentés una de les agrupacions però amb el suport de les persones de l’altra; els resultats a Andalusia, per més lluny que estigui de Calella, afecta la moral de les agrupacions.

Els dos partits s’han emplaçat a tractar aquesta tema amb les respectives direccions provincials. De totes maneres, cada agrupació decideix de forma independent i els partits provincials acabaran donant el vist-i-plau del que definitivament es decideixi a Calella.

Comparteix el contingut!

Go to Top