La policia denuncia dos homes a Calella relacionats amb robatoris de catalitzadors

  • El catalitzador forma part del sistema d'escapament del cotxe
2022-07-04T17:35:52+01:0004/07/2022|

Els robatoris de catalitzadors segueixen a l’ordre del dia. La Policia Local i els Mossos d’Esquadra han identificat i denunciat aquest migdia dos homes relacionats amb robatoris d’aquesta peça a la zona. De fet, a Calella han sostret catalitzadors de diversos vehicles en diferents períodes de temps.

Els dos identificats són veïns de Barcelona i tenen 34 i 47 anys. La policia els ha aturat a la parada de bus del Parkinsol i han recuperat dos catalitzadors i eines utilitzades per sostreure la peça. Normalment les tallen amb una serra o una radial al mateix carrer, un procés d’extracció que és sorollós i lent, ja que es triga una mitja hora.

Diversos conductors s’han adonat que els havien robat aquesta peça a algun punt de la ciutat, com a l’aparcament del Mercat 2, al carrer Indústria o als Codina. En cap d’aquests casos es va poder enxampar in fraganti als autors, però darrerament s’han denunciat lladres de catalitzadors a Calella i tres han estat detinguts a Malgrat de Mar. Els conductors se n’adonen que alguna cosa no va bé quan senten un soroll estrany en arrencar el cotxe i el mecànic els confirma que han patit un furt.

La peça no té un gran valor econòmic; un de nou ronda els 300 euros, però els lladres normalment busquen vehicles dels anys 90 i 2000, pel que el seu valor és molt més baix. Però estan fabricades de platí i pal·ladi, dos metalls preciosos que són l’objectiu dels furtadors. Aquests dos metalls són necessaris perquè el catalitzador faci la seva funció de transformar els gasos del vehicle, de fet, formen part del sistema d’escapament.

El catalitzador es troba a la part baixa del vehicle

Al darrere de les operacions de compra-venda de catalitzadors sovint hi ha màfies que operen arreu de l’Estat, on es produeixen robatoris a nivell massiu.

Comparteix el contingut!

Go to Top