La platja per gossos entrarà en funcionament a principis d’agost

  • Costes ja ha donat el permís a l’Ajuntament per habilitar el tram de bany per gossos

Malgrat és un dels municipis del Maresme que té platja per gossos

2022-07-29T07:54:58+01:0029/07/2022|

Els gossos es podran banyar a la platja de Calella d’aquí a pocs dies, el primer cap de setmana d’agost. L’Ajuntament té previst començar les tasques per habilitar el tram per mascotes el primer d’agost després que el passat 25 de juliol Costes li donés el permís per modificar el pla d’usos de la platja per incloure-hi el bany per gossos. Costes ha donat l’autorització en només un mes, malgrat en altres municipis propers, com Canet de Mar, han esperat fins a mig any per rebre-la.

L’habilitació de la platja de gossos tindrà un cost de 20 mil euros, amb els quals es comprarà i instal·larà un tancat de fusta resistent a les característiques de la platja i serveis com una font i una dutxa per gossos, tal com té la platja de Poblenou. “Estem molt contents després de tota la feinada feta, que ha sigut molta”, afirma Betu Comas, membre del grup promotor que va impulsar la consulta sobre la platja per gossos, afegint que “considerem que hem assolit els nostres objectius i esperem, que la població i les nostres mascotes puguin gaudir d’aquest espai”.

S’ubicarà entre el carrer Sant Isidre i Escoles Pies, el lloc que van decidir els partits polítics presents al consistori després de desestimar dues zones més, davant del Camp de Mar i a tocar del Club Nàutic. Veïns de la zona escollida van iniciar una recollida de signatures per reclamar una segona consulta per decidir la ubicació, tal com havia promès inicialment l’alcalde, Marc Buch.

Els partits han decidit tirar endavant sense sotmetre-ho de nou a una pregunta pública per tal que entri en funcionament aquest estiu. Comas explica que “vam decidir que [la ubicació] s’hauria de fer a partir de criteris tècnics i, un cop establerts, amb el major consens possible. Així ha sigut, per unanimitat en el ple”. Una unanimitat en la que els diferents partits s’han repartit la responsabilitat davant els veïns crítics amb l’emplaçament triat.

El membre del grup impulsor també ha mostrat el seu agraïment a les “persones, entitats i partits que han treballat colze a colze amb nosaltres per recollir les signatures” i a “les persones que van anar a votar a la consulta”, i demana que “aquest fet democràtic no ha de quedar aquí i el fet de preguntar a la població hauria de ser una constant”. De fet, era la primera consulta de caire social que se celebrava a Calella, ja que fins ara només se n’han fet dues de caràcter polític, vinculades a la independència de Catalunya.

Comparteix el contingut!

Go to Top