ATUR

L’atur baixa de nou al juliol a Calella malgrat puja a Catalunya

  • Una vintena de persones han trobat feina a Calella al mes de juliol

  • La recuperació turística manté l’ocupació a la ciutat

El sector turístic continua fent augmentar l'ocupació a Calella. (Foto: Blue Bar)

2022-08-04T12:47:25+01:0004/08/2022|

L’atur a Calella ha baixat lleugerament al mes de juliol, seguint la tendència des del mes de febrer. 19 persones han aconseguit trobar feina, pel que deixa un registre de 961 calellencs inscrits com a demandants d’ocupació. La recuperació del turisme, sector majoritari a la ciutat, propicia que es continuïn creant llocs de treball, com és habitual durant els mesos d’estiu.

La taxa d’atur a la ciutat és d’un 11% tancant el juliol. Malgrat hi ha poc canvi respecte el mes de juny, la diferència amb el juliol de l’any passat és molt notòria: al 2021 hi havia 210 persones més aturades.

La disminució de l’atur a Calella és una excepció si ens fixem en nivells territorials més amplis: tant al Maresme, com a Catalunya com a Espanya l’atur ha pujat. De fet, és la primera vegada en 14 anys que es registra un increment en les dades de desocupats al mes de juliol, ja que habitualment acostumen a crear-se llocs de treball gràcies a la campanya turística. Tot i que a Calella s’ha mantingut, a nivell general el sector serveis ha registrat el major augment d’atur.

El que si continua incrementant-se és el nombre de contractes indefinits, una tendència que es va iniciar amb la reforma laboral que enduria les condicions per generar contractes temporals. Alguns experts apunten que aquest motiu podria ser una de les causes del repunt de l’atur: una redistribució entre sectors, és a dir, persones que acostumaven a tenir contractes temporals prefereixin buscar feina durant més temps per trobar una estabilitat que no tenien. El patró que no canvia és la feminització de l’atur.

L’augment de l’atur ha encès les alarmes tant dels sindicats com de les patronals, que auguren una tardor complicada per la inflació desbocada i l’alentiment de la recuperació econòmica.

Comparteix el contingut!

Go to Top