Els abonaments gratuïts de Rodalies es podran demanar a partir de dilluns

Viatjar en tren serà gratuït durant quatre mesos

  • Tot i que no entrarà en vigor fins l’1 de setembre, la previsió d’una allau de sol·licituds avança el període per demanar els títols gratuïts. Cal pagar una fiança de 10 euros i fer un mínim de 4 viatges al mes.

2022-08-06T17:19:16+01:0006/08/2022|

Les persones que vulguin obtenir els abonaments per viatjar amb tren de forma gratuïta ja ho poden demanar a partir de dilluns. Renfe obrirà un registre a la seva web per sol·licitar-los davant la previsió que hi hagi una allau de peticions i per tal que arribin a temps per l’1 de setembre, quan entra en vigor la mesura. Tot i així, fins el 24 d’agost no es començaran a rebre.

Un cop es rebin els abonaments, caldrà pagar una fiança de 10 euros pels títols de Rodalies i 20 euros pels de mitja distància. Per tal que ens retornin aquest dipòsit, caldrà realitzar un mínim de quatre viatges mensuals, que són 16 viatges en total pels quatre mesos que dura la mesura, des de l’1 de setembre fins el 31 de desembre.

La línia R1, la que connecta Barcelona amb el Maresme, i la RG1, amb el mateix recorregut però que arriba fins a Girona, també estan incloses. Per tant, les persones que acostumen a anar amb tren a treballar o al seu centre d’estudis podran estalviar-se uns diners.

El govern espanyol va anunciar que bonificaria el 100% dels títols multiviatges com una mesura per combatre la inflació i ajudar a les economies familiars. Però no entraran tots els bitllets, sinó només els que són exclusius de Renfe, que són els trajectes de rodalies i trens de mitja distància. Els integrats, com la T-Casual o la T-Usual, que són dels més utilitzats, en queden exclosos. Si que tindran un descompte per una mesura complementària també anunciada tant pel govern espanyol com català, que també s’aplicarà al metro, autobusos i tramvia.

Així, el conegut com “bonotren” serà gratuït, la T-Usual i la T-Jove seran un 50% més barates, la T-Casual tindrà un descompte d’un 30% i el bitllet senzill no canviarà de preu.

Comparteix el contingut!

Go to Top