Desmantellen una organització criminal al Maresme dedicada al cultiu de marihuana

  • La policia ha intervingut 12 tones de marihuana a plantacions de Pineda, Mataró i Vilassar de Mar

  • S'han detingut onze persones en total

2022-08-12T15:37:48+01:0012/08/2022|

Un operatiu policial dels Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil ha desmantellat una organització criminal que actuava al Maresme cultivant i distribuint marihuana. Han localitzat quatre plantacions dins de naus industrials a Pineda de Mar i a Mataró, on han intervingut més de 5 tones de marihuana, i han detingut sis persones a les quals s’acusa d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Els cossos de seguretat porten més d’un any amb la investigació en marxa. En la primera actuació policial, al mes de juny, es va intervenir la plantació de marihuana més gran d’Espanya també al Maresme, a Vilassar de Mar, confiscant més de sis tones de droga i detenint cinc persones. En aquesta segona fase, s’han registrat quatre naus industrials que contenien plantacions indoor, tres a Mataró i una a Pineda. En total hi ha dotze tones de marihuana intervingudes i onze detinguts.

L’organització treballava sota l’aparença de plantacions de cànem legal, fins i tot havien creat dues empreses per encobrir la seva activitat il·lícita. Però les plantacions no disposaven dels permisos necessaris pel cultiu legal i no complien amb els paràmetres de THC (el component psicoactiu) que s’estableix perquè sigui legal. Feien tot el procés: cultiu, recol·lecció, empaquetament i distribució.

Les sales estaven preparades per les diferents fases, com assecar els cabdells

S’han intervingut cinc tones i mitja de marihuana, entre elles 850 kg de cabdells envasats al buit preparats per la seva distribució, 126 kg de picada de marihuana, gairebé 40 mil plantes, uns 33 kg d’haixix i 300 grams de pol·len de marihuana, que és un dels productes que més THC contenen, pel que provoca una gran alteració de la percepció de qui el consumeix i modifica l’estat d’ànim de la persona.

Les naus estaven totalment equipades amb dos mil llums de creixement, més de 250 ventiladors, un centenar de transformadores, 32 humidificadors, 16 equips d’aire condicionat, 4 màquines recol·lectores, 2 màquines per a l’empaquetat de cabdells, 7 dipòsits de 1.000 litres cadascun, premses, generadors, termòstats, extractors i centrifugadores. Tot plegat amb un elevadíssim grau d’especialització, amb sales per assecar els cabdells i d’altres de seguretat per evitar robatoris. Tenien la llum punxada per evitar haver de pagar l’electricitat.

Les naus estaven totalment equipades

Les sis persones responsables de les plantacions que han estat detingudes estan acusades de delictes contra la salut pública i de defraudació del fluid elèctric.

A Pineda també van desmantellar un cultiu de marihuana l’any passat valorat en 10 milions d’euros, en aquest cas en un terreny agrícola exterior, que també venia el producte a través d’una empresa de cànem industrial. En aquest cas, els propietaris van anunciar que denunciarien a la Policia Nacional al·legant que la seva empresa era legal i que utilitzaven el cànem per usos tèxtils i cosmètics.

Comparteix el contingut!

Go to Top