Suspès el torneig de Quidditch a La Muntanyeta

Caldrà esperar a l'estiu del 2023 per veure un torneig de Quidditch a Calella

  • El fet que el Quidditch sigui un esport minoritari sense gran pressupost dificulta que els equips d'altres comunitats autònomes o països es puguin desplaçar a Calella, pel que se suspèn a l'espera que es pugui celebrar l'any vinent.

2022-08-22T10:31:57+01:0022/08/2022|

El torneig de l’esport de Harry Potter, el Quidditch, que s’havia de celebrar aquest cap de setmana a La Muntanyeta s’ha cancel·lat degut a la manca d’equips participants. L’Associació de Quidditch de Catalunya, entitat organitzadora, havia planificat un torneig internacional, amb equips de Turquia, Alemanya, País Basc i Madrid, a més de catalans, però a última hora han declinat participar ja que ha coincidit que aquest estiu s’han celebrat els campionats europeus a Irlanda.

En no ser un esport de masses com el futbol, els equips s’han de pagar ells mateixos les estades i no es poden permetre diferents viatges de forma molt seguida. Dels 8 equips convidats inicialment, només la meitat havien confirmat la seva participació, pel que l’associació ha cregut convenient suspendre’l i emplaçar-se a celebrar-lo l’any que ve.

El pròxim estiu tindran lloc els mundials de Quidditch als Estats Units, un viatge molt llarg i costós que molts equips nacionals i europeus no faran, pel que és més probable que participin al torneig de Calella, una estada que també es poden prendre com unes vacances per les característiques turístiques de la ciutat.

Una jugadora de Quidditch calellenca, membre dels Bocs Folls de Manresa, Cristina Pera, ha estat la impulsora de que la nostra ciutat sigui la seu del torneig, malgrat finalment s’hagi d’esperar a l’any que ve per veure’l. També es plantegen organitzar activitats a les escoles per tal de donar a conèixer l’esport i fer algun partit de forma amateur per aquells que vulguin provar el Quidditch coincidint amb el torneig de cara a l’agost de 2023.

Els Bocs Folls és un dels cinc equips que competeixen a la Lliga Catalunya, juntament amb els Barcelona Eagles, els Draco Dormiens, els Buckbeak Riders i els Nightmare Grims. Malgrat s’anomena Lliga Catalunya, també hi juguen equips valencians.

Comparteix el contingut!

Go to Top