El nou tècnic de Medi Ambient prové de l’empresa que presta el servei de neteja

  • S'incorpora un tècnic de Medi Ambient interí a l'Ajuntament

  • El tècnic ha de fiscalitzar, entre altres funcions, el servei que presta l'empresa on estava treballant fins l'actualitat, Arca del Maresme

Arca del Maresme i Urbaser es van unir per prestar el servei de neteja a Calella

2022-09-08T17:30:26+01:0008/09/2022|

Al mes de juliol es va incorporar un tècnic de Medi Ambient a l’Ajuntament de Calella, una figura àmpliament reclamada pels partits de l’oposició i que a Calella no hi era des de fa cinc anys. La persona arribava a través d’un procediment ràpid amb incorporació immediata després de dos concursos públics fallits.

El tècnic que ha començat recentment es diu Joaquim Fontseca. Prové d’una empresa coneguda per l’Ajuntament, Arca del Maresme, la qual forma part de la Unió Temporal d’Empreses (UTE), juntament amb Urbaser, que gestiona la neteja i la recollida selectiva de la ciutat. A Arca del Maresme s’encarregava de supervisar la prevenció de riscos laborals. També ha tingut relació amb el món polític: va formar part de les llistes de Convergència i Unió (CIU) de Vilassar de Mar l’any 2011.

Fontseca s’incorpora de forma interina per un període màxim d’un any i haurà de fiscalitzar el servei que presta l’empresa de la que procedeix. L’Ajuntament va penjar l’oferta a la xarxa Xaloc, un portal de cerca de feina gestionat per la Diputació de Barcelona en el que hi participen molts ens públics. Prèviament, l’Ajuntament havia obert un concurs públic en el que es van presentar diversos candidats, entre ells la persona que havia exercit interinament el càrrec de tècnic de Medi Ambient fins al 2017 i que va ser acomiadat després de convocar un concurs previ que no va arribar a acabar-se. Casualment, la persona que tenia més punts per tornar a estar al capdavant de l’àrea de Medi Ambient era la mateixa. Ja va trascendir llavors que el govern preferia canviar-lo i per això va convocar el concurs fallit l’any 2017.

La història es repetiria al 2022, però el tribunal va decidir que cap dels candidats -eren 2- passessin a la fase final després de les proves teòriques. El concurs acabava, així, de forma abrupta i sense una persona que es pogués incorporar com a tècnic de Medi Ambient. El govern va prometre que el tornaria a iniciar, però va anunciar que, mentrestant, contractarien una persona de forma interina que va aterrar en ple estiu.

La publicació a la xarxa Xaloc de la Diputació de Barcelona no trascendeix en els portals de transparència del consistori com si passa amb les convocatòries públiques. A més, els requisits que havien de complir els aspirants al concurs i els que es buscaven a través de la xarxa Xaloc eren pràcticament els mateixos, excepte un petit detall que pot marcar la diferència: l’experiència que havia de tenir la persona que volgués optar a tècnic de Medi Ambient. Mentre en el concurs es buscava algú amb experiència en l’àmbit de la gestió i estudi del medi ambient, a l’oferta de Xaloc es rebaixava a una simple experiència d’atenció al públic. El tècnic incorporat al mes de juliol no complia amb els requisits del concurs-oposició previ per la falta d’experiència segons el seu currículum públic, però amb aquest contracte d’un any, adquirirà una experiència que li pot servir de trampolí pel nou concurs que s’haurà d’obrir per optar a continuar a l’Ajuntament de Calella. De moment, però, no està convocat.

Una de les primeres tasques que ha fet el tècnic de Medi Ambient ha estat formar part de la mesa de contractació del projecte de substitució de contenidors de la ciutat per uns d’intel·ligents.

Comparteix el contingut!

Go to Top