L’Ajuntament licita per 310 mil euros les noves grades de La Muntanyeta

  • Les noves graderies tindran 200 seients, seran d’obra i tindran marquesina

  • Són la cirereta del pastís a la reforma de La Muntanyeta que s’ha portat a terme aquesta legislatura

Els aficionats del club de futbol són els que més han demanat les grades. (Foto: @cfc1917crew)

2022-11-12T11:02:43+01:0012/11/2022|

El govern que encapçala Marc Buch acabarà el projecte iniciat per Montserrat Candini per renovar de forma integral La Muntanyeta, ara Complex Esportiu Tomàs Claramunt, durant aquesta legislatura. Ho farà posant la cirereta al pastís: amb la construcció d’unes noves graderies d’obra, amb marquesina i amb capacitat per 200 persones, una reivindicació històrica tant dels usuaris com del públic que va a veure els partits i competicions. L’Ajuntament ja ha posat en marxa el procés per trobar l’empresa que s’encarregui de la seva construcció.

Les grades seran de formigó prefabricat de 35 metres de llarg, amb places reservades per a usuaris de cadires de rodes, pel que es construirà una escala en un lateral i una rampa a l’altre. També tindrà la característica que es podrà ampliar fàcilment en un futur, si la quantitat de públic ho fa necessari. L’actual graderia és metàl·lica, desmuntable i pot acollir 120 persones.

El projecte de construcció es dividia inicialment en dos lots per tal de poder fragmentar-se si no es disposava del pressupost per fer l’actuació completa. D’una banda, el que són pròpiament les grades, que tenen un cost previst de 229 mil euros, i de l’altra, la marquesina, que puja a 80 mil euros. Però l’Ajuntament ha optat per construir-lo de forma conjunta, pel que hi destina 310 mil euros.

Les grades que es construiran incorporen les demandes dels usuaris i del públic: seran d’obra i tindran una marquesina perquè els espectadors es puguin resguardar tant del sol com de la pluja.

Les empreses es poden presentar a la licitació fins el primer de desembre, però tenint en compte que la setmana següent és el pont de la Constitució i que ràpidament arriba també el Nadal, el més probable és que les obres no comencin fins el 2023. El termini de construcció previst és de cinc mesos, pel que si arrenquen a principis d’any, estaran llestes abans de les eleccions municipals.

La Muntanyeta ha estat l’equipament en el que més s’ha invertit aquesta legislatura, renovant-lo pràcticament de forma integral. S’ha canviat la gespa natural del camp de futbol gran per una d’artificial, s’ha renovat el paviment de les pistes d’atletisme i s’ha implantat un nou sistema de reg i una nova il·luminació. També s’han renovat els vestidors i s’ha implantat un sistema d’aerotèrmia amb plaques fotovoltaiques. També s’ha recuperat el servei de bar, una altra de les reivindicacions històriques d’usuaris i públic.

Comparteix el contingut!

Go to Top