Les banyeres d’aliments tornen al Gran Recapte però a menys supermercats

  • Aquest cap de setmana se celebra el Gran Recapte amb un format mixt

  • Només quatre supermercats posaran banyeres, a la resta només es podran fer donacions econòmiques

L'últim Gran Recapte amb banyeres d'aliments va ser el del 2019

2022-11-21T10:26:19+01:0021/11/2022|

Aquest cap de setmana se celebra una de les cites solidàries més tradicionals, el Gran Recapte del Banc dels Aliments. Ho fa recuperant la recollida presencial després de la pandèmia, però a Calella només es posaran banyeres a alguns supermercats. Tot i que tradicionalment la majoria de superfícies comercials col·laboraven acollint les grans caixes de recollides d’aliments, enguany només es podran donar productes a BonÀrea, Spar i als dos Caprabo.

La resta de supermercats -Mercadona, Bonpreu, Consum i Dia- només hi col·laboren oferint targetes per fer aportacions econòmiques, des d’un fins a 50 euros. Això és perquè el format d’aquest any és mixt, pel que es combinen les banyeres amb les donacions.

El Gran Recapte es fa de forma presencial el divendres 25 i el dissabte 26 de novembre. Les donacions econòmiques s’allarguen fins el 25 de desembre, dia de Nadal.

Durant la pandèmia es va eliminar l’aportació presencial d’aliments per evitar el contagi, una fórmula que va funcionar l’any 2020 per la consciència col·lectiva dels estralls de la crisi sanitària. Però va punxar el 2021, aconseguint només el 40% dels diners aconseguits l’any anterior i quedant-se en una tercera part de l’objectiu de 10 milions d’euros que necessitaven els organitzadors per fer front a les demandes de les famílies vulnerables a les quals atenen.

Després de veure que les donacions econòmiques no han aconseguit la confiança de la ciutadania, enguany s’han recuperat -a mitges- les banyeres, ja que alguns supermercats prefereixen oferir les targetes.

Els aliments recaptats es queden a Calella

A la nostra ciutat és Càritas Calella qui gestiona el Gran Recapte. Els productes alimentaris que la gent dona es queden a l’economat calellenc, on les famílies vulnerables recullen els aliments. D’aquesta forma, Càritas coneix la recaptació aconseguida a Calella i organitza els voluntaris que es reparteixen pels supermercats.

Els diners, però, no els gestiona l’entitat humanitària, sinó que els centralitza el Banc dels Aliments i posteriorment els distribueix entre els municipis en forma de productes.

Habitualment es demanen aliments que no tinguin una data de caducitat pròxima, com conserves, oli, pasta o arròs, però també llet, llegum cuit, ous o aliments infantils.

Comparteix el contingut!

Go to Top