La Muntanyeta acull la Copa Catalunya de Quidditch, l’esport de Harry Potter

El Quidditch es juga amb cinc pilotes al terreny de joc

  • Una jugadora de Quidditch calellenca, Cristina Pera, ha estat la impulsora que el màxim torneig a nivell català de l’esport sortit de l’univers de Harry Potter se celebri a la nostra ciutat, acostant aquest esport que fins ara no s’havia practicat a Calella.

2022-12-08T09:34:37+01:0008/12/2022|

El famós esport que es practica als llibres i pel·lícules de Harry Potter, el Quidditch, es veurà en directe aquest dissabte a La Muntanyeta, després que s’hagués de suspendre el torneig previst per l’estiu. L’Associació de Quidditch de Catalunya ha decidit que Calella sigui la seu de la novena edició de la Copa Catalunya d’aquest esport, on hi jugaran quatre equips, tres catalans i un valencià, que són els Barcelona Eagles, els Bocs Folls, els Buckbeak Riders i els Nightmare Grims.

Precisament als Bocs Folls de Manresa hi juga una calellenca, Cristina Pera, que ha estat la impulsora que Calella sigui l’escenari d’aquest esport inspirat en l’univers de Harry Potter però que s’ha convertit en un dels més inclusius. És dels pocs amb equips mixtes, on hi ha homes i dones, persones transsexuals i també de gènere no binari. De fet, s’erigeix com a impulsor de la visibilitat i l’acceptació del col·lectiu LGTBIQ+. Existeix una regla que s’anomena de “màxim quatre”, que vol dir que “només poden haver al camp 4 persones per equip del mateix gènere”, detalla Pera, que pot coincidir, o no, amb els genitals físics.

Equips mixtes i elements originals com tubs de plàstic caracteritzen el Quidditch

Les escombres voladores de les pel·lícules tenen la seva representació amb escombres o tubs de plàstic que serveixen per dificultar els moviments de l’equip contrari. També hi apareix “l’esnitx” daurada cap al minut 20, la pilota que hauran d’atrapar els jugadors i que també apareix al món del mag més famós. A la vida real, i a diferència de la majoria d’esports, qui portarà aquesta pilota és l’àrbitre, que forma part del joc i que haurà d’evitar que li prenguin. Capturar-la assenyala el final del partit. Però en el Quidditch hi ha cinc pilotes en joc, de tal manera que l’esport no està centrat en un sol lloc.

El quàfel és una pilota de voleibol amb la que s’han de marcar gols fent-la passar a través d’un cèrcol, igual que a l’univers de Harry Potter. Només n’hi ha una en joc, mentre que de blàdgers, que són unes boles de goma flexible, n’hi ha tres. Són com les que s’utilitzen als jocs infantils del pilota presonera i serveixen per deixar fora de joc temporalment a membres de l’equip adversari.

La competició començarà a les 9 del matí amb partits d’encreuament a mode de torneig amb doble derrota, mentre que la final es jugarà a les 15:40h. El guanyador obtindrà el passi pels europeus que se celebraran a la primavera de l’any vinent, “l’equivalent a la Champions de futbol”, especifica Pera.

Tot i que en principi només està previst que siguin els esportistes dels clubs participants els que juguin, la jugadora calellenca avança que “si hi hagués gent que vol provar el Quidditch, es podria fer alguna cosa després de la final”, una forma d’acostar aquest esport que fins ara no s’havia practicat a Calella.

Comparteix el contingut!

Go to Top