El cap de la Policia Local de Pineda nega les amenaces als hotels que allotjaven policies l’1-O

  • La Fiscalia introdueix nous fets a l’acusació contra el cap de la policia, l’únic que no ha pactat amb el Ministeri Públic

  • La regidora d’ERC de Pineda i diputada, Mònica Palacín, també ha negat les coaccions

El cap de la policia ha declarat avui a l'Audiència de Barcelona

2023-01-18T20:54:06+01:0018/01/2023|

El cap de la Policia Local de Pineda, Carles Santacreu, ha negat que els regidors del PSC amenacessin amb tancar els hotels que allotjaven policies nacionals durant el referèndum del 2017 si no els expulsaven. Avui ha estat el seu torn per declarar en el judici contra ell, l’exregidora Carme Aragonès i el regidor Jordi Masnou per presumptes coaccions cap als responsables de dos hotels de la mateixa cadena, que se celebra a l’Audiència de Barcelona.

El cap de la policia afirma que la conversa entre els polítics i el director de l’hotel va ser tensa, però que no el van amenaçar amb tancar l’establiment. De fet, ha assegurat que si s’haguessin produït les amenaces, hauria obert diligències policials contra els regidors. També ha exposat que ha estat condecorat per la Policia Nacional per haver habilitat un aparcament per les furgonetes dels antiavalots i ha negat que espiés els moviments del cos nacional.

El policia manté la seva innocència durant la nit dels fets i ha rebutjat pactar amb la Fiscalia, mentre que els dos regidors han acordat un any de presó i d’inhabilitació. El ministeri públic ha rebaixat la petició inicial contra Santacreu de tres a dos anys i mig de presó i d’inhabilitació per ser policia per un delicte de coaccions, però ha introduït al final del judici nous fets: 15 mesos d’inhabilitació i 13.500 euros de multa per un delicte d’omissió del deure de perseguir delictes. És a dir, la fiscalia vol que se’l sentenciï per no castigar als regidors per les amenaces en el cas que el jutge rebutgi condemnar-lo per emetre ell mateix les coaccions. “Passem de l’acció a tenir una conducta passiva”, ha detallat el fiscal, un fet que ha encès a l’advocat del cap de la policia, Andreu Van den Eynde, per canviar les regles del joc al final del judici.

Avui també ha declarat la regidora d’ERC de Pineda i diputada al Parlament, Mònica Palacín, que ha explicat que va participar a la reunió on els dos regidors del PSC van demanar l’expulsió dels policies. Palacín també ha negat les amenaces i ha acusat als agents allotjats a l’hotel de gravar-los amb el mòbil i, fins i tot, d’increpar-la quan van sortir del despatx. La diputada ha afirmat que ni ella ni el cap de la policia local van parlar durant la reunió, sinó que només va acompanyar l’exregidora Aragonès quan li va dir que estava amoïnada per la manifestació que s’havia muntat al davant de l’hotel.

Comparteix el contingut!

Go to Top