Dos regidors del PSC de Pineda accepten un any de presó per l’expulsió de policies d’hotels per l’1-O

  • El judici segueix pel cap de la Policia Local, que defensa la seva innocència i no ha acceptat cap acord

  • La policia també va investigar l’expulsió de policies que s’allotjaven a l’Hotel Vila de Calella

El judici se celebra a la secció VI de l'Audiència de Barcelona. (Font: TSJC)

2023-01-17T14:34:52+01:0017/01/2023|

L’exregidora del PSC de Pineda, Carme Aragonès, i l’encara regidor, Jordi Masnou, han arribat a un acord amb la Fiscalia acceptant un any de presó i un altre d’inhabilitació per presumptes coaccions al director de dos hotels de la localitat durant l’1-O. El judici segueix pel cap de la Policia Local, Carles Santacreu, que no ha acceptat cap acord i defensa la seva innocència.

Avui ha començat el judici per suposades amenaces als hotels Checkin Mont-Palau i Checkin Pineda, que durant els dies anteriors i posteriors al referèndum de l’1-O van allotjar gairebé 500 policies nacionals. Els responsables de l’hotel van denunciar que els regidors els van coaccionar perquè expulsessin els policies enmig de les manifestacions a les portes de l’hotel -una situació que es va viure també a Calella-.

Aragonès i Masnou han pactat amb el fiscal contra els delictes d’odi, Miguel Ángel Aguilar, un any de presó després que apliqués un atenuant de dilacions indegudes i que hagi rebaixat la petició de la condemna, que inicialment era de tres anys de presó. També han acceptat un any d’inhabilitació, que afectaria principalment a Masnou, que actualment és regidor del Pla de Reconstrucció, Empresa, Planejament i Grans Projectes. Aragonès va renunciar a l’acta de regidora l’any 2018.

Els responsables dels hotels denuncien pressions

El gerent i el director dels hotels Checkin han declarat avui a l’Audiència de Barcelona. El gerent ha afirmat que el dia 2 d’octubre, cap a les deu o onze de la nit, el van trucar els regidors per dir-li que havia de desallotjar l’hotel “el dia següent perquè “no podien tenir aquest contingent”. Assegura que li van dir que “farien el que haguessin de fer per desallotjar-lo” i que li van dir “indirectament” que sabien com tancar-lo.

El fiscal ha destacat les contradiccions amb les anteriors declaracions, on el gerent va destacar sentir-se amenaçat, i amb el document que va signar el mateix dia on exposaven que es veien “obligats, sota amenaça de tancar-nos els hotels durant 5 anys, a desallotjar el contingent de Policies Nacionals dels dos hotels, Checkin Mont-Palau i Checkin Pineda, demà dia 3/10/2017 abans de les 16h”. El gerent ha excusat el pas del temps per no recordar exactament el que va passar, però ha assegurat que el que van escriure en el document era cert.

Per la seva banda, el director dels hotels ha explicat que la nit del 2 d’octubre “hi havia molta gent a fora, de Pineda i de la comarca, protestant. També hi havia mossos i la premsa”. Ell estava dins del Mont-Palau i ha afirmat que els dos regidors i el cap de la policia local vestit de paisà es van presentar a l’hotel i van anar al seu despatx, on l’exregidora Aragonès li hauria demanat “amablement” que tanqués l’hotel, però sense l’amenaça de tancar els hotels, on el fiscal ha tornat a assenyalar contradiccions.

Cap dels responsables a apuntat al cap de la Policia Local, que afirmen que hi era però que no va intervenir. Contra ell segueix la vista en no haver arribat a cap acord amb la Fiscalia.

La policia també va investigar l’expulsió d’agents de Calella 

Avui ha declarat també l’instructor de la investigació, un membre del cos de policia, que ha explicat que també va investigar l’expulsió d’agents de la Guàrdia Civil de l’Hotel Vila de Calella. El mateix dia del referèndum, a la nit, un grup de manifestants es van acostar a les portes de l’hotel per criticar l’actuació dels cossos de seguretat durant la jornada, moment en què els agents van carregar contra els congregats vestits de paisà però utilitzen les seves armes reglamentàries. El dia següent van ser expulsats de l’hotel. En aquest cas, però, no s’ha arribat a portar a judici.

Comparteix el contingut!

Go to Top