Gestvia implantarà la zona verda a la urbanització Parc de Calella

  • Els carrers de la urbanització de cases unifamiliars, que actualment són d’estacionament gratuït, passaran a ser zona verda

  • La intenció del govern és que la propera zona que es converteixi en verda sigui la piscina municipal

Els carrers de la urbanització no tenen les places d'aparcament senyalitzades actualment

2023-01-28T17:51:21+01:0028/01/2023|

La urbanització Parc de Calella passarà a ser d’estacionament regulat amb zona verda gestionat per Gestvia, segons ha assegurat el seu president, Soufian Laroussi, a CALELLA COMUNICACIÓ. La zona de cases unifamiliars –coneguda popularment com la del darrere de la Citroën malgrat l’empresa de cotxes va deixar el local que tenia a peu de la N-II– no té actualment les places d’aparcament establertes, pel que es considera blanc i és gratuït. Amb el canvi, passarà a ser de pagament per aquells que no tenen el cotxe empadronat a Calella, mentre que es mantindrà la gratuïtat pels residents. Caldrà, això si, treure el tiquet diari igual que a la resta de zones verdes de la ciutat.

El govern portarà el canvi al ple convocat pel dia 2 de febrer, on també es debatran els pressupostos municipals. No es preveu que tingui problemes per tirar endavant la zona verda, ja que comptarà amb els vots de Junts per Calella – PDeCAT i el PSC, els dos partits que formen part de l’equip de govern, i només necessitaria un vot més. Ciutadans va ser l’agrupació que va insistir en començar a implantar la zona verda, pel que previsiblement recolzarà la proposta.

Un cop passi el tràmit plenari caldrà posar en marxa els mecanismes tècnics, com és pintar les places d’aparcament i instal·lar parquímetres, ja que no n’hi ha cap a la zona. Laroussi no vol posar una data concreta per la posada en marxa, tot i que preveu que abans de l’estiu estigui activa.

La zona del Parc de Calella compta amb una gran bossa d’aparcament com és el solar de Joan Corominas, amb capacitat per uns 120 vehicles i gratuït. Tot i així, pràcticament no s’utilitza degut a la inseguretat que provoca en els conductors: no té vigilància i està gairebé sempre buit, fins i tot hi ha hagut un cotxe desballestat i mobles abandonats, on hi va viure una parella durant un temps.

La piscina, propera zona verda

La nostra intenció com a govern és que la propera sigui la zona de la piscina i anar ampliant“, explica Laroussi. Actualment és zona blava d’estiu, és a dir, durant els mesos més calorosos i turístics cal pagar, però la resta de l’any és gratuïta. Alguns dels veïns demanaven la zona verda en veure els cotxes dels turistes aparcats durant dies en els mateixos aparcaments, malgrat les multes que es posen als cotxes que tenen matrícula estrangera per no pagar l’estacionament entren en un carreró sense sortida per l’origen de la pròpia sanció, pel que no s’acaben cobrant. Als turistes de proximitat, en canvi, es tramiten igual que si fos un ciutadà de Calella.

Un any i mig de la zona verda

L’estacionament regulat gratuït pels residents va començar al juliol del 2021 després de diversos endarreriments per motius burocràtics. El govern valora positivament el seu funcionament, malgrat suposa pèrdues importants per Gestvia, l’empresa municipal de mobilitat.

També els ciutadans veuen en la zona verda una mesura positiva quan no han de pagar, tot i que la crítica principal és l’obligació de treure un tiquet diari malgrat ser resident. Diversos calellencs s’han queixat d’haver rebut una multa per oblidar-se de posar el tiquet i consideren que Gestvia hauria de poder identificar automàticament els vehicles empadronats a la ciutat per no multar-los.

Comparteix el contingut!

Go to Top