El CAP de Calella incorpora una nutricionista per fer tallers i xerrades

La nutricionista en una sessió de l'espai cuidador d'aquest dimarts a Malgrat. (Foto: CSMS)

  • La nutricionista farà activitats educatives sobre alimentació per la població, però no farà consultes individualitzades. Precisament el menjar que es dona a l’Hospital ha estat motiu de queixes a les xarxes socials per les imatges d’unes salsitxes crues.

2023-02-01T18:07:12+01:0001/02/2023|

El CAP de Calella compta amb una dietista nutricionista compartida amb el CAP de Malgrat i el consultori de Palafolls. Aquesta figura no farà consultes individualitzades, sinó que organitzarà activitats comunitàries com tallers o conferències dirigits a la població general o a col·lectius específics per promoure hàbits saludables, tractar problemes de salut associats a una mala alimentació i establir pautes alimentàries.

La seva tasca serà bàsicament educativa, també participarà en diversos programes de formació com l’Escola de Salut o anant a les escoles a impartir xerrades. Les mateixes feines desenvoluparà la nutricionista que s’ha incorporat als CAP de Lloret i Tossa, també gestionats per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

La incorporació d’aquest perfil forma part del pla del Departament de Salut per reforçar l’atenció primària amb noves especialitats, com psicòlegs, higienistes dentals o fisioterapeutes. De fet, el CAP ja havia tingut un fisioterapeuta per fer sessions grupals, però es van haver d’aturar per la pandèmia i ara tornaran a incorporar-lo.

Queixes pel càtering de l’Hospital

Darrerament s’han vist queixes a les xarxes socials sobre el menjar que s’ofereix als pacients ingressats a l’Hospital de Calella, on denunciaven que els àpats estaven crus i feien mala olor, mostrant les fotos d’unes salsitxes que no estaven fetes. Fins i tot amenaçaven de portar la situació als jutjats.

Des del centre sanitari afirmen que estan estudiant el cas de forma interna, però que no serà la nutricionista la que s’encarregui de fer-ne seguiment. La dietista, però, si que treballarà amb els serveis de nutrició de l’Hospital, juntament amb altres professionals de l’atenció primària, entitats municipals i equips de salut pública.

El càtering de l’Hospital està externalitzat i se n’encarrega Sehrs Food, una branca del Grup Serhs, que no s’ha pronunciat.

Comparteix el contingut!

Go to Top