El tiquet de la zona verda deixarà de ser obligatori

  • Gestvia eliminarà l’obligació de treure el tiquet diari per la zona verda, una mesura que s'aplicarà després que el ple ho ratifiqui

  • El tiquet diari era la principal crítica de la ciutadania sobre la zona verda; un 85% l’obtenen per l’aplicació

2023-02-02T12:19:40+01:0002/02/2023|

Treure un tiquet per aparcar de forma gratuïta a la zona verda deixarà de ser necessari. En el pròxim consell d’administració de Gestvia es portarà aquesta proposta, que era una petició popular de la ciutadania que consideraven era una mesura inútil i amb voluntat recaptatòria.

El president de Gestiva, Soufian Laroussi, explica que “la idea de treure el tiquet diari era evitar que la gent marxés de vacances i quedés el cotxe aparcat una setmana. Obligar a la gent a anar a la màquina a treure el tiquet, el que ens assegurava que l’usuari estava per aquí”. Però la forma de treure l’abonament no és la que s’esperaven a l’empresa de mobilitat; Laroussi exposa que en els informes de Gestvia han vist que “la gran majoria dels usuaris agafen aquest tiquet mitjançant l’app” Aparcare.

La quantitat d’usuaris que renoven el rebut des de l’aplicació arriba al 85%, pel que Laroussi admet que “deixa de tenir sentit, perquè pots deixar el cotxe aparcat, estar en un altre país i anar traient el tiquet per l’aplicació”. Tot i que només un 15% dels abonaments s’obtenen des dels parquímetres, també consideren que és una despesa en paper i que va en detriment de la sostenibilitat.

Des que es va implantar la zona verda, al juliol del 2021, es va oferir la possibilitat de treure el resguard de les dues formes, tant presencialment a les màquines com virtualment amb l’aplicació, però el president de Gestvia afirma que “no pensàvem que tindria tant d’èxit”.

S’eliminarà al proper consell

La proposta d’eliminar l’obligatorietat de treure tiquet es portarà al proper consell d’administració de Gestvia, que encara no està convocat però que es farà en un parell de setmanes. Després caldrà que el ple ho ratifiqui abans d’entrar en vigor. Si no hi ha un ple extraordinari, caldrà esperar dos mesos.

El tiquet, la gran crítica de la zona verda

La zona verda era esperada pels calellencs per poder aparcar de forma gratuïta, però l’obligació de treure un tiquet diari ho va convertir en una queixa constant. Especialment per aquells que, en oblidar-se d’obtenir-lo, rebien una multa malgrat tenir el cotxe empadronat a Calella.

En diverses ocasions s’ha denunciat aquesta mesura a través de #laveudeCalella, però s’havia mantingut fins ara.

Ampliació de la zona verda

Actualment, el tram d’estacionament regulat gratuït per residents té 271 places que es concentren a la zona més propera a Poblenou, al Rierany dels Frares i els carrers contigus. Però en el ple d’avui es portarà a aprovació que s’ampliï a la urbanització del Parc de Calella, situada a tocar de l’accés de l’autopista, on es calcula que es podran habilitar 320 noves places -fins ara no estaven delimitades-. Això deixa un total de gairebé 600 places amb zona verda.

Comparteix el contingut!

Go to Top