Gairebé una trentena de comparses participen a l’esperada Rua de Carnaval de l’Alt Maresme

2023-02-25T11:19:56+01:0025/02/2023|

Avui se celebra la Rua de Carnaval de l’Alt Maresme, la més esperada després de dos anys sense sortir als carrers. Hi participen 26 comparses, entre associacions, colles i “xirigotes”.

Sortirà de l’Avinguda Mediterrani amb el carrer Andorra a les 19h, girant per l’Avinguda Hispanitat fins a entrar a Calella pel Rierany dels Frares. Passarà per Moragas fins a Balmes per pujar a la N-II, acabant a l’alçada d’Indústria. Acostuma a tenir una durada de tres hores.

Festa final a la Fàbrica Llobet

La rua acabarà, com és tradicional, amb una festa i entrega de premis a la Fàbrica Llobet. Els guardons són en funció del nombre de persones, per comparses de més i de menys de 25 participants- i un altre per les carrosses, amb gairebé 15 mil euros en premis en els quals es valora especialment el vestuari i la coreografia durant la rua.

Restriccions de mobilitat

El pas de les comparses i carrosses comportarà problemes a la mobilitat: des de les 19h fins aproximadament les 22:30h estaran tallats part dels carrers Balmes, Moragas, el Rierany dels Frares i la N-II, que és per on passa la rua. També l’accés a la Fàbrica Llobet estarà restringit.

També estaran tallats part d’Àngel Guimerà, Església, Sant Antoni, Monturiol, Cervantes i Mossèn Cinto Verdaguer perquè porten fins a carrers de pas de la rua. A la N-II està restringit el pas de camions i autobusos durant tot el dia; a la rotonda dels Codina i el far han de donar la volta cap a Sant Pol.

A més, des de les nou del matí està prohibit aparcar al pàrquing de La Muntanyeta, al Rierany dels Frares i als carrers Llobet i Guri, Indústria, Balmes, Moragas, Bruguera i Mossèn Cinto Verdaguer.

Comparteix el contingut!

Go to Top