La CUP denuncia la “descapitalització i descontrol” en la recollida d’escombraries i la neteja

  • Denuncien que no s’han comprat sis vehicles i que sis equips que si s’han adquirit ara no fan el servei esperat o no s’utilitzen

  • Exigeixen a l’Ajuntament que doni explicacions sobre “per què no ha fet complir el contracte a Urbaser” i l’acusen de falta de transparència

2023-03-21T13:38:44+01:0021/03/2023|

La CUP denuncia la descapitalització de la flota de vehicles que formen part del servei de recollida d’escombraries i de neteja de la ciutat, puntualitzant que són “propietat final de l’Ajuntament i pagats a través dels nostres impostos”, i apunta que “aquesta pèrdua de capital són beneficis per Urbaser”.

Critiquen la vulneració del contracte de la recollida d’escombraries, en el que s’especifica que “la proposta de mitjans materials de la UTE inclou la renovació total del parc de la maquinària”, una renovació que no s’ha executat en la seva totalitat i exigeixen a l’Ajuntament que doni explicacions sobre per què no ha fet complir el contracte a Urbaser.

La CUP detalla que no s’han comprat cinc vehicles concrets: dues escombradores manuals, dos carrets de neteja viària i una moto elèctrica, que valora amb més de 10 mil euros sense comptar el personal i el manteniment d’aquests equips. També afirma que un camió s’utilitza de forma diària per recollir la orgànica i el rebuig malgrat tenir 18 anys i, per l’antiguitat, hauria de sortir només en cas que algun vehicle nou s’espatllés, com a reserva.

A més dels vehicles que no s’han comprat, la CUP denuncia que alguns equips que si s’han adquirit ara són inservibles com una bàscula que va tenir un cost de gairebé 17 mil euros amb la instal·lació i que n’hi ha d’altres que no s’utilitzen, com dos tricicles elèctrics amb escombradora que segons els cupaires van costar més de 31 mil euros. Assenyalen també que s’han comprat GPS pels camions però que no s’han instal·lat.

La CUP posa cara i ulls al camió que apareix al vídeo en el que l’alcalde negava que hi haguessin problemes en la recollida d’escombraries després que CALELLA COMUNICACIÓ avancés que els camions no s’adaptaven als nous contenidors. Els anticapitalistes afirmen que es tracta d’un vehicle que fa de deixalleria mòbil enlloc de recollir les fraccions de selectiva (paper, plàstic i vidre) perquè “no té prou força per circular carregat de vidre ni prou capacitat per fer el servei de forma òptima; la plataforma elevadora no permet bolcar el seu contingut a dins del contenidor de la deixalleria sense que caigui material a fora”. A més, és de petites dimensions, no té compactadora ni està preparat per absorbir els líquids que deixen anar les deixalles.

Aquesta falta de camions nous provoca que la recollida d’escombraries es faci amb els antics i, per tant, no n’hi hagi de reserva, pel que la CUP denuncia els problemes mediambientals que provoquen: “deixen anar olis, líquids, soroll, gasos i partícules contaminants en excés”, exposen.

Denuncien a l’Ajuntament de falta de transparència

La CUP acusa a l’Ajuntament de vulnerar de forma reiterada la Llei de transparència perquè “constantment ens ha ignorat i no ens ha facilitat la informació requerida”, pel que van recórrer a la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP), un organisme que vetlla perquè les institucions entreguin a la ciutadania la informació pública. Tot i així, no van rebre part de la documentació perquè no existia: la CUP assegura que el regidor de l’àrea de Serveis de Ciutat, Albert Torrent, “va reconèixer que les actes -de reunions amb Urbaser- no existien perquè únicament es reunien dues vegades a l’any i no feien actes”, malgrat segons el contracte les trobades haurien de ser mensuals i aixecant acta, el que denota que no s’ha fiscalitzat el servei.

Els cupaires també exposen altres incompliments del contracte com la falta d’un equip d’actuació immediata valorat en gairebé 70 mil euros a l’any i que no es fa una campanya de sensibilització ciutadana pressupostada amb 48 mil euros a l’any.

Comparteix el contingut!

Go to Top