10 motius per votar a Calella en Comú Podem

2023-05-25T15:40:37+01:0025/05/2023|

Calella en Comú Podem es presenta a les eleccions del 28 de maig amb un projecte de ciutat que afirmen és de “sentit comú” i que toca tot tipus d’àmbits, des dels serveis públics a aspectes socials i mediambientals. Et desgranem els 10 ítems principals que plantegen.

 1. Les beques i ajudes és un dels àmbits en els quals més insistència posaran els Comuns si governen, pel que afirmen que ajudaran a fer els tràmits necessaris a totes les famílies que tinguin dret a rebre-les. Per exemple, amb l’Ingrés Mínim Vital i la Renda Garantida de Ciutadania, però també amb les beques escolars, d’estudis superiors i de menjador ja existents. Proposen també crear-ne de noves per activitats culturals, extraescolars i esportives enfocades a infants i adolescents. De fet, volen crear l’Oficina de Tramitació Municipal, on els ciutadans rebin assessorament per fer els tràmits relacionats amb l’administració, que serveixi també pels mateixos departaments de l’Ajuntament.
 2. Una altra mesura de caràcter social que plantegen va dirigida a les persones cuidadores, a les quals volen donar suport mitjançant la creació d’un programa de voluntariat que les pugui suplir en moments puntuals, a més de posar en marxa un sistema de cangur municipal gratuït o a baix cost.
 3. De cara a la gent gran, Calella en Comú té diverses propostes. D’una banda, establir un servei d’àpats a preu concertat i a domicili, també establint preus especials en serveis com la salut dental i visual o les cures mitjançant la targeta platejada. També pactant horaris d’atenció presencial a les entitats bancàries i habilitant un centre social, que també serveixi per joves i entitats.
 4. Calella en Comú Podem planteja la creació de la “Casa de l’energia, l’aigua i els residus” a la plaça Catalunya, un organisme que ofereixi formació i assessoria en aquestes tres matèries. Pel que fa a l’energia, volen crear una comunitat energètica local en mig any; en relació a l’aigua tenen previst renovar les canonades de fibrociment tant de la xarxa d’aigua potable com de clavegueram i reaprofitar les aigües grises per la neteja urbana o el reg de jardins; i sobre els residus proposen estudiar la possibilitat de canviar el sistema de recollida pel porta a porta.
 5. Una de les mesures que proposen per dinamitzar la platja i el turisme és la construcció d’una estructura semi permanent a la platja de Garbí, a prop del Far, on celebrar espectacles esportius, culturals i artístics durant els mesos d’estiu. Plantegen que els clubs de futbol, handbol i vòlei puguin utilitzar aquest espai per organitzar tornejos esportius.
 6. Els esports són un dels àmbits en què volen incidir, fent inversions que consideren tenen baix cost però un gran retorn: instal·lar una pista sintètica per practicar handbol i bàsquet al pavelló de La Muntanyeta, utilitzar la sala gran de la Fàbrica Llobet pel patinatge i cobrir amb una estructura el pati de l’escola El Far per convertir-lo en un pavelló cobert. Tot i així, també volen retirar la coberta d’uralita del pavelló del Parc Dalmau i instal·lar-ne una de nova amb plaques solars al damunt.
 7. Els Comuns volen traslladar la Regidoria d’Esports als Codina, però ampliant l’àrea perquè contempli també les Activitats de Lleure i de Muntanya i totes les instal·lacions relacionades. Plantegen negociar amb la propietat de la masia de Can Pocalló per ubicar-la allà, mitjançant un lloguer amb opció de compra, i rehabilitant-la en base a un Pla d’Ocupació i Formació Ocupacional.
 8. Calella en Comú Podem vol llogar o adquirir un local de la plaça Bartomeu Barceló per dedicar-lo a un centre social on hi convisquin espais d’assaig per grups musical, sales de reunió i de formació. De fet, també promouran la recuperació de petits locals amb programació musical o teatral perquè després puguin actuar a les festes locals.
 9. L’accessibilitat és un altre aspecte important pels Comuns, pel que asseguren que faran un pla de millora perquè tots els carrers siguin accessibles amb cadires de rodes. També aposten per l’eliminació de barreres arquitectòniques en els edificis públics i en l’àmbit privat a partir de subvencions. Creuen que això afavorirà al comerç amb l’arribada de més clients.
 10. També proposen crear dos punts de custòdia de la compra i dos punts més on ubicar serveis de cangur pels infants perquè els pares puguin fer les seves compres. Pel que fa als locals comercials buits, volen fomentar la seva reactivació creant clústers de comerços o serveis i que sigui l’Ajuntament qui estableixi un sistema d’avals del cobrament del lloguer a canvi de preus moderats.

Bonus: Una de les primeres propostes que van llençar els Comuns va ser la creació d’una comunitat energètica local a través de la instal·lació de plaques solars als edificis públics i aprofitant també els privats. Volen que serveixi també per impulsar la pagesia a Calella, aprofitant també la posada en marxa d’un banc de terres que posi en contacte els propietaris de terrenys agrícoles amb les persones que vulguin treballar-los. En matèria econòmica, Calella en Comú Podem serà estricta i avisa que, si governen, totes les entitats o empreses que rebin subvencions o tinguin contractes públics seran subjectes a una auditoria.

El nom complet amb el qual et trobaràs la candidatura a les paperetes el 28 de maig és Calella en Comú Podem – Confluència (CECP – C). Aquests són els seus integrants:

 1. Sebastián Tejada García
 2. Ruth Ortega Moreno
 3. Fatima Ezzahra Lakhloufi Slimi
 4. Nicolás Rodrigo Saracho Gómez
 5. Marc Tudela Valencia
 6. Núria Rubiras Alonso
 7. Alberto Javier Fernández López
 8. Victoria Padilla Sánchez
 9. Juan Carlos Rosa García
 10. Ernesto Galán Urgel
 11. Yamina Lamdaghri El Ouasdi
 12. Joan Carles Cerdán Rossell
 13. Núria Vives Molina
 14. Leonor Cintas Torres
 15. Antonio Juán Gutiérrez Pérez
 16. Maria Encarnación Flores Cabezas
 17. Josep Maria Juhé Mas

Suplents

 1. Anna Giménez González
 2. Josep Llopart Puig
 3. Rafaela Manzanares Sillero
 4. Blas Pérez Peñas
 5. Ángeles Muñoz Torres
 6. Luis Borrego Cuecas
 7. Alfonso Barrera Barrera
 8. Maria Dolors Nogueras López
 9. Najat Lamdaghri El Ouasdi
 10. Teresa Folgado Rovira

Comparteix el contingut!

Go to Top