Junts s’imposa còmodament i pot decidir amb qui pactar

  • Marc Buch es postula clarament per revalidar l’alcaldia i podrà triar entre el PSC i ERC per formar govern

  • Patacada de les forces d’esquerres: els Comuns i ERC perden regidors

2023-05-28T21:30:15+01:0028/05/2023|

No hi ha hagut sorpresa en els resultats electorals. Junts ha estat la formació guanyadora de les municipals, que aconsegueix 6 regidors i manté el resultat de Junts per Calella. El PSC millora el número d’edils actuals i n’obté un tercer, pel que el pacte Junts-PSC s’imposaria amb majoria absoluta durant la pròxima legislatura. Els resultats oficials han seguit la tendència tant de l’enquesta com del sondeig realitzat per CalellaCOM i estudiants de l’institut Bisbe Sivilla.

ERC i Calella en Comú Podem veuen reduïda la seva representació a l’Ajuntament: ERC baixa de 4 a 3 i els Comuns de 3 a 1, pel que són les forces d’esquerres les més perjudicades de les eleccions.

La divisió de l’actual Junts per Calella en Junts i Estimem beneficia clarament a Junts, però la formació que encapçala Enric Gómez ha obtingut 2 regidors.

El PP és el partit que dona la campanada respecte el sondeig i es torna a colar al consistori amb Celine Coronil com a regidora, mentre que la CUP manté també la seva posició. VOX, que es presentava per primera vegada a Calella, no ha aconseguit representació.

Possibles pactes

No hi ha pràcticament dubtes sobre el nom del pròxim alcalde de Calella. Marc Buch mantindria la vara, però podria triar company de viatge: el PSC de Cindy Rando, amb qui ha tingut bona sintonia, o canviar de parella i escollir l’ERC de Xavier Ponsdomènech per obtenir un govern independentista. L’afinitat entre els caps de llista i la tendència comarcal i provincial faran decantar la balança.

L’alternativa a Buch seria un govern format per, com a mínim, 4 partits: ERC, el PSC, Estimem i els Comuns o la CUP, amb tantes ideologies polítiques que es faria extremadament complicat governar, pel que sembla poc probable.

Comparteix el contingut!

Go to Top