L’Ajuntament inicia els tràmits per reformar la plaça Jaume Marxuach

  • El consistori ha encarregat la redacció del projecte per remodelar la plaça a Eliseu Guillamón, qui ja ha dissenyat el Parc de les Veles i autor del Pla Director del Parc Dalmau.

2023-07-20T12:07:06+01:0020/07/2023|

Acabat d’aterrar, el govern ha posat en marxa el mecanisme per executar una de les propostes de les quals Junts va fer bandera en la campanya electoral: la reforma de la plaça Jaume Marxuach. Es tracta d’una gran àrea que majoritàriament s’utilitza com a pipican, amb un parc infantil obsolet i que ja es va haver de modificar parcialment fa dos anys després que una nena de 4 anys caigués d’una de les instal·lacions infantils i necessités grapes al cap per xocar amb uns troncs de fusta del terra. Degut a l’accident, l’Ajuntament va retirar els troncs, però la zona infantil va continuar igual.

Ara, l’Ajuntament ha encarregat la redacció del projecte a la mateixa persona que ha fet darrerament les tasques paisatgístiques de Calella: Eliseu Guillamón, a través de l’empresa Casa dels Ocells, per un import de gairebé 13.700 euros. Guillamón també va ser l’autor del Pla Director del Parc Dalmau i qui va dirigir les obres del Laberint i dels Jardins de la Fantasia, a més de dissenyar el Parc de les Veles. Un altre dels projectes que l’Ajuntament li ha encarregat és el projecte de recuperació de la bassa de la pedrera del Parc Dalmau, del qual no n’ha transcendit el seu estat.

Junts prometia en campanya una reforma integral, substituint els jocs infantils per uns de nous i ampliant la zona destinada als nens i nenes, a més de convertir la plaça, actualment sense ombra, en un refugi climàtic amb arbres. En les imatges en 3D que va projectar el partit liderat per Marc Buch, l’aspecte de la plaça no tenia res a veure amb l’actual. Tot i ser només una recreació inicial publicada per Junts en campanya, compartia un element amb el Parc de les Veles, dissenyat pel mateix autor: els jocs infantils de fusta, d’aspecte orgànic, molt diferent al nou parc del passeig. Tot i així, les famílies han valorat molt més positivament el del passeig.

La remodelació de la plaça Jaume Marxuach està inclosa en l’acord de govern signat entre Junts i el PSC, però també recull una altra reforma en una àrea infantil: la part baixa del Parc Dalmau, modificant-la també gairebé per complet. En aquest cas, Junts proposava canviar els jocs de les dues primeres àrees del parc, les que estan connectades entre si per una escala central. De moment, però, s’ha començat per la plaça Jaume Marxuach.

Comparteix el contingut!

Go to Top