L’Hospital de Calella incorpora un nou TAC

  • El nou equip permet obtenir imatges amb menor dosi de radiació al pacient i fer estudis cardíacs, cerebrals i del sistema vascular

  • El TAC, que ha tingut un cost de prop de 412 mil euros, s'ha finançat amb fons europeus

2023-09-14T17:00:04+01:0014/09/2023|

L’Hospital de Calella ha renovat el seu TAC (Tomografia Axial Computeritzada), l’equip que permet obtenir imatges dels òrgans, ossos, teixits i vasos sanguinis a partir d’una màquina de rajos X. El nou aparell, model Revolution Maxima de G.E., emet una menor dosi de radiació al pacient per fer imatges d’alta qualitat i permet realitzar tècniques avançades que l’antic equip no podia, com estudis cardíacs, cerebrals i del sistema vascular o proves de cribratge per dolors toràcics.

La cap de servei de Diagnòstic per la Imatge de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Dra. Ann Vallès, explica que “la renovació dels equips és molt important per oferir un millor servei a la població, i en aquest cas el fet d’incorporar tecnologia d’última generació representa un salt endavant gràcies a les prestacions que s’ofereixen, ja que permetrà fer estudis que fins ara l’equip del qual disposàvem no permetia”. La Corporació, ens gestor de l’Hospital, afirma que el nou equip incorpora eines d’intel·ligència artificial.

L’aparell ha tingut un cost de prop de 412 mil euros, finançats amb fons europeus a través del Pla d’Inversió en Equips d’Alta Tecnologia (Pla INVEAT) del Ministeri de Sanitat. Aquest ha estat el tercer i últim equip adquirit per la Corporació, després d’haver estrenat anteriorment la Ressonància Magnètica a l’Hospital de Calella i un altre TAC a l’Hospital de Blanes. En total, una inversió d’uns 2,3 milions d’euros entre el cost de les màquines i les obres per adequar els espais.

La inversió en els nous aparells forma part de la modernització de centre sanitari, que està a l’espera de les obres d’ampliació promeses per part del govern de la Generalitat i de l’Ajuntament però que, pel moment, no han arribat.

Comparteix el contingut!

Go to Top