La Festa Major arrenca aquest dijous amb el pregó: tots els actes

2023-09-21T07:26:17+01:0021/09/2023|

#sortimdecasaCalella Aquest dijous es dona el tret de sortida a la Festa Major de la Minerva amb el pregó de l’artista calellenca Aina Da Silva a la plaça de l’Ajuntament. Arrencarà a les 21h i anirà acompanyada de la Colla de Geganters i Grallers de Calella, que interpretaran el Ball de la Llopa i el Ballet dels Gegants. També hi haurà un brindis popular i ball amb l’orquestra La Montecarlo a la mateixa plaça de l’Ajuntament. Prèviament, a les 19:30h, la xaranga Ho Peta Street Band farà una crida a la Festa Major amb una cercavila que sortirà de la plaça Catalunya.

L’Esbojarrada, la cercavila nocturna dels gegants amb la xaranga Bufant Fort, se celebra divendres. Sortirà de la plaça de l’Església a les 22h per arribar fins a l’envelat, on a les 23h comencen els concerts de barraques amb La Fúmiga, Doctor Prats, Les que Faltaband i DJ Peñafiel. L’entrada a tots els concerts és gratuïta.

Dissabte comença amb l’ofici de Festa Major a les 11h a l’església, que en acabar, tindrà mostra de balls dels gegants a la plaça de l’Ajuntament. Paral·lelament, el públic familiar pot assistir al concert de Lali BeGood a les 11:15h, a la fira, on també a les 13:30h s’exposarà i sortejarà la 40a Mostra de Plats Casolans.

La diada castellera és dissabte a la tarda, que arrencarà a les 17h amb una cercavila de les colles des de la plaça Jeroni Martorell fins a la plaça de l’Ajuntament, on el concert de gralles donarà inici a l’actuació dels Xics de Granollers i els Maduixots. El Cor i Orquestra Simfònica Harmonia oferirà el concert de Festa Major a l’església a les 17:30h i a l’escenari de la plaça es farà el comiat i proclamació del pubillatge.

Dissabte és nit de correfoc: els Udols de Foc iniciaran l’espectacle a les 21:30h a la plaça Lluís Gallart per després portar el foc i els petards pels carrers de la ciutat. Qui vulgui cartrons per protegir portals, finestres i botigues pot anar dissabte al matí a la plaça Lluís Gallart, on la coll de diables en donarà. El dia acaba de nou amb els concerts de barraques, en els quals actuarà la pregonera, Aina Da Silva, Ebri Knight, Kinky Band i DJ Stuntman.

Els gegants tornen a sortir diumenge, primer amb les matinades i després amb la 40a Trobada de Gegants entre els carrers Església, Cervantes i Balmes que marcarà l’inici de la cercavila (11:30h) fins la plaça de l’Ajuntament, amb balls de les colles. També hi haurà una visita comentada al Museu Arxiu a les 12h, concert de Festa Major amb l’orquestra Montgrins (18h) i posterior ball (20:30h) a l’envelat i concert de Miquel del Roig (19h) a la fira. El castell de focs artificials (21:30h) posarà el punt final a la Festa Major de la Minerva.

Comparteix el contingut!

Go to Top